Move Festival startuje za dva týdny

Vydáno 06.10.2009 | autor: PR

Multižánrový festival Move nabídne ve dnech 21. až 24. října nové hudební objevy z Francie, Norska, Německa, Británie i České republiky.

Move Festival startuje za dva týdny Move Festival startuje za dva týdny

Hlavním headlinerem je pařížský Sefyu, rapper, který letos obdržel cenu diváků ve Francii jako nejlepší hip hopový umělec. Jeho klip Molotov 4 již na YouTube shlédlo témeř 6.5 miliónu diváků. Dalším lákadlem je strmě vycházející norská hvězda z Bergenu Blood Command - severské melodie, punk, hardcore, alternativa, to vše  rozmetá ustrnulé ikony rockové hudby a donutí i tančit, alespoň tak to funguje právě teď v Norsku.


Narrow Terence, francouzský objev z roku 2007, představují něco mezi francouzským Tomem Waitsem a Ennio Morricone, ve spojení s bratislavskými Longital slibují výjimečně vykomponovaný večer. Německý projekt La Confianza mísí rap, metal a groovy do podob, které zatím nebyly k slyšení, navíc s energií a se smysluplnými sociálně kritickými texty.


Jako doprovodný program je zařazen  slavný Gondryho film Block Party a Gavrasův snímek A Cross The Universe, který popisuje den po dni amerického turné Justice.


Program Move 2009

21.10.
Kino 35, Francouzský institut - Block Party (film) + A Cross The Universe (film)
Klub Matrix  - La Confianza (DE) + Overhype (CZ)

22.10.
Klub Matrix - Longital (SK) + Narrow Terence (FR)

23.10.
Palác Akropolis - Sefyu (FR)

24.10.
Klub Matrix - Blood Command (NOR) + Hentai Corporation (CZ) + DJ Ben Osborne Overhype (UK)


zdroj: Move
zavřít