RGM soutěž kapel: poslední koncert

Vydáno 12.10.2009 | autor: PR

Finále soutěže RGM Live Space míří do finále. Rozhodující souboj proběhne ve čtvrtek 22. října v pražském Paláci Akropolis. Vstup na akci je zdarma.

RGM soutěž kapel: poslední koncert RGM soutěž kapel: poslední koncert

RGM Live Space se po několikaměsíčním hudebním klání posunula do té nejnapínavější fáze. 22. října proběhne poslední, finálové kolo, které přinese vítěze prvního ročníku RGM Live Space - soutěže pro všechny dobré kapely. Soutěž odstartovala vloni na podzim (listopad 2008) a dala možnost přihlásit se všem skupinám, které mají tři a více členů, byly schopné a ochotné poslat minimálně tři demosnímky do poloviny letošního ledna. Nato vybrala odborná porota 25 postupujících, všichni pak museli projít soutěžními koncerty, z nichž vždy postoupil jeden favorit poroty a jeden oblíbenec divácké obce.
I podzimní část semifinálových kol již proběhla a teď už se jenom čeká na výsledky hlasování, které skončilo pro první semifinále 11. října, pro druhé pak 20. října. A pak už přijde na řadu velký finálový večer, kde zahraje vítěz diváků a vítěz poroty. Navíc jako host vystoupí i skupina Fate Magazine. Kdo vyjde bez šrámů a získá pomyslný zlatý kov, budeme vědět v den finále, v případě vítěze, kterého vyberou diváci, pak po ukončení hlasování 16. listopadu. Kapela se může těšit na kompletní service produkční a vydavatelské agentury RGM Entertainment, který obsahuje vydání vlastního CD, zajištění koncertování v klubech a na velkých hudebních festivalech, hraní singlu v rádiích a klipu v televizích .


Odborná porota pracuje ve složení Pavel Anděl, Martin Rigler, Milan Cais, Honza Ponocný, Honza Čechtický, Michal Dvořák, Jiří Balvín a Petr Dokládal. O postup do finále bojují: Afrodisiak, The Crossroads, Doowhenblade, Jananas, LUS 3, No Heroes, The Pure, The Roads, Sixin a Zima.

zdroj: Turner

Kompilaci s nejlepšími kapelami soutěže najdete u aktuálního REPORTu 10/09 – ukázky ZDE.
zavřít