Plexis slaví čtvrtstoletí punku

Vydáno 16.10.2009 | autor: redakce

Punková legenda Plexis slaví 25 let existence a při této příležitosti naplánovala na pátek 6. listopadu speciální koncert v pražském KC Vltavská.

Plexis slaví čtvrtstoletí punku Plexis slaví čtvrtstoletí punku

Spolu s nimi vystoupí ten večer na pódiu také kapely NVÚ, SPS, Demarche, MZH, Korupce, Gauneři, E!E, Do řady, Zakázané ovoce. Jako zvláštní host vystoupí DJ Dawidek a DJ Efka, kteří budou hrát až do rána. Kapela vznikla v roce 1984 kolem mladého vyšehradského punkáče Petra „Sida“ Hoška. V první sestavě odehráli Plexis několik úspěšných koncertů, ale po roce hraní odešli baskytarista Marek Sibřina a kytarista Martin Bíňovec. Plexis nadále pokračovali jako trio, občas si s nimi zahrál zpěvák Visacího zámku Jan Haubert. V roce 1986 ale přichází rozpad.


Po rozpadu nebylo o skupině až do podzimu 1988 slyšet. Hošek mezitím spoluzaložil Do Řady! a hrál na baskytaru v Michael’s Uncle, Vitáček s Pavlem Brožem hráli ve Visacím zámku. Noví Plexis nahráli v roce 1990 album, které nese název Půlnoční rebel. Následovaly nahrávky White Killer (1992) a III (1993). V roce 1994 Plexis předskakují legendárním Ramones v pražské Lucerně. Další album To nahrané v nové sestavě vychází až v roce 1998, zatím poslední řadovka Už mi to kroutí nohy vyšla před devíti lety. U příležitosti 25 let existence Plexis, vyšlo letos v květnu album Best of 25 let.

zdroj: EMI
zavřít