Irglová & Hansard míří do Česka

Vydáno 20.10.2009 | autor: PR

Markéta Irglová a Glen Hansard vystoupí se svým projektem The Swell Season 1. února v pražské Lucerně a 2. února v brněnském prostoru Semilassu.

Irglová & Hansard míří do Česka Irglová & Hansard míří do Česka

Irglová a  Hansard zahájí v České republice rozsáhlé evropské turné, které zahrne 22 koncertů v prestižních sálech celkem dvanácti zemí. „Důvodem, proč turné začíná právě u nás, je nejen to, že Markéta je zde doma, ale i podpora posluchačů a fanoušků v době, kdy byl celosvětový úspěch v nedohlednu,“ říká Marek Irgl, otec Markéty, který Glena Hansarda a jeho The Frames přivedl na česká pódia.


Duo, které za píseň Falling Slowly získalo loni Oscara, doprovodí na pódiu další hudebníci – členové Glenovy domovské kapely The Frames. The Swell Season představí nové album Strict Joy, které vychází letos 26. října a které navazuje na jejich soundtrack k filmu Once a eponymní první album. „Vzhledem k tomu, že Čechy a Morava byly pro Glena a The Frames v posledních sedmi letech vedle Irska téměř druhou domovskou scénou, dojde určitě i na blok písní této kapely,“ doplňuje Marek Irgl.

zdroj: Arts Marketing
zavřít