Editors přivezou temné nálady

Vydáno 21.10.2009 | autor: PR

Editors vystoupí 28. listopadu v pražském klubu Lucerna Music Bar. Jako support s nimi přijedou britští The Maccabees a kanadští Wintersleep.

Editors přivezou temné nálady Editors přivezou temné nálady

V říjnu se svět dočkal třetí desky formace Editors, která vyšla pod názvem In This Light and on This Evening a nabídla hodně elektronický zvuk. Středobodem nové desky, co se týče textů i atmosféry, je Londýn. „Mám pocit, že Londýn je slyšet z úplně každé písničky. Město, které jste už viděli tisíckrát předtím, vám stejně ve správný čas, ve správném světle dokáže vzít dech,” podotýká Tom Smith.

 
Tom si uvědomuje, že posun k více elektronickému zvuku může některé fanoušky odradit. Nálada hudby Editors se však nijak výrazně nemění. „Stále je to temná deska o marném hledání Boha, zmařené lásce a o špinavém městu, které je na naší desce doslova cítit. Je to deska o opilých násilnících a o ztrátě důvěry v osobnosti, které řídí náš svět,” říká. „Teď si asi řeknete, že na tom musíme být fakt zle, když skládáme takovou hudbu… Ne, ani náhodou! Temná témata jsou zajímavá a vzrušující, v temnotě je i humor a život. Když pak albem čas od času problesknou kousky naděje a lásky, zazáří desetkrát jasněji než obvykle.”

zdroj: D Smack U

zavřít