DANCE FEST

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Akce v režii Ivana Myslikovjan v Letenském zámečku 26.6., kde vystoupí Patric Bergman, Different D.I.S.C.O., Leverrise z Francie a DJ Diome

DANCE FEST DANCE FEST



PATRICK BERGMAN - STARFLEET
Počátek projektu se datuje od roku 2301, kdy Patrick Bergman se svým kamarádem a kolegou Jirkou Fouskem dali dohromady živé seskupení s názvem „Starfleet“. Nechali se inspirovat hudbou z počátku 21. století, jejich retro-styl si však i dnes našel své posluchače. Jako většina tvorby z tohoto období není hudba založena na znalosti not, umění hrát na hudebnínástroj či na znalosti kompozice, ale spíše na líbivosti zvuků a rytmiky.

Původním záměrem „Starfleet“ byla studiová tvorba založená na pudové bázi. Hned v prvním roce existence bylo vydáno CD s názvem BECAUSE. Nelze neříct, že nebylo neúspěšné, avšak tento ne nepovedený nezdar je neodradil od další tvorby.
Na popud časopisu Bassline se zapojili do meziplanetárního veřejného dění. V holografických simulacích virtuálních her odehráli počitatelný nespočet koncertů. Jmenujme např. Summer of Love 2001, 2002, 2003, AquaPhonic - 2001, 2002, Praha - Roxy, Mecca, N11...

V průběhu následujících let se k seskupení přidali drm. Mífa, mc. Vaant a jako hosté vystupují sax E1M, gtr. Zdeněk Ceral, gtr. Petr Bína.
Více se dozvíte na galaktické centrále - http://www.patrickbergman.com




DIFFERENT D.I.S.C.O.
Čtyřčlenná kapela vznikla na začátku roku 1998. Tehdy ještě ve složení Míra Sýkora (kytara a později programming), Petr Schejbal (programming), Klára Mašková (zpěv), Alena Fleischhansová (zpěv). Na svém prvním vystoupení v červnu 1998 představili svou směsici hudebních stylů od drum''n''bass přes hip-hop až po ten nejrovnější beat. Od té doby si na své konto připsali další řady úspěšných koncertů a to i v podobě předkapely Ectasy of St.Teresa, Hypnotixu nebo Hooverphonic. V těchto chvílích už se kapela nepyšnila dvojhlasy, nýbrž pouze jedním ženským vokálem Aleny.

Po odchodu Kláry M. natáčí první demo, na kterém jsou dvě nahrávky – později obohacují o tři a na předposlední verzi s názvem Eight Colors je překvapivě 8 věcí, z nichž ve třech, tehdy nejnovějších, hostuje saxofonista Ivan Myslikovjan. V únoru roku 2002 si odehráli s DD poslední koncert Petr Schejbal a Ivan M. na plzeňském výstavišti a do září 2002 zůstali DD v podobě Míra a FuFu. V září loňského roku se kapela vrací k oblíbenému magickému trojúhelníku a to díky baskytaristovi Kopee-T.

V dubnu 2003 dokončují promo-CD s názvem "Com.pote", kde v titulní skladbě hostuje trumpetista František Kučera. Další dva tracky Mad Smile a Give Me Soul vyšly na kompilacích "PLANET DANCE" a "One Step Behind the Sound, Vol. 4" (GunJah Records).

Od roku 2004 jsou Different D.I.S.C.O. opět v plném počtu a to zásluhou bubeníka Mischuze. Nyní je můžeme nazývat oprávněně „kapelou“, které nechybí ani tradice hostujícího dechového nástroje. Tím je tentokrát flétna v podání Ayi.




LEVELRISE
Skupina LEVELRISE byla založena v roce 2002 v Praze, třemi francouzskými muzikanty:
- Arnaud Fournier, který hrál jako kytarista, basista a zpěvák s mnoha skupinami hrající fusion, blues a rock music ve Francii a v Praze. Od roku 2000 vystupuje také jako DJ WALDEN a organizuje velmi úspěšné párty v tramvaji „Tram Mix“ více na www.b52.cz
- Maxime Henon hrál ve Francii v několika skupinách hudbu funk a fusion jako na kytarista a hráč na klávesové nástroje. V Praze je znám jako DJ MAXX a hraje svůj specifický tech house v tanečních klubech a na festivalech. Párty také organizuje a má svůj pravidelný mix v rádiu Kiss. Více na www.whiteandround.cz
- Julien Seux hrál a hraje na perkuse a bicí v mnoha skupinách různých stylů. Od roku 1998 produkuje svou vlastní elektronickou hudbu. Je znám také pod jménem BYRON.

- V srpnu 2003 přichází do skupiny nový člen Ivan Myslikovjan (IVAN M.)- saxofonista a hráč na EWI (elektronický dechový nástroj). Muzikant bez žánrových omezení s bohatou hudební a produkční zkušeností, který experimentuje s DJs. Od roku 1995 nakopl svou sólovou kariéru. Vydal a vyprodukoval devět CD z toho dvě v Německu… Více na www.ivan-sax.com
Pro hudbu LEVELRISE přináší svůj jazzový nadhled s melodickými improvizacemi, ale i rytmicko-basové a doprovodné rify právě na EWI (osmi oktávový rozsah)…
- Od roku 2004 spolupracují se zpěvačkou BÁROU Vaculíkovou, která dokáže kouzelně pracovat se svým hlasem jako s hudebním nástrojem a vytvářet tak další „živou“ komunikační dimenzi.
- Speciálním hostem je zpěvačka MARIANA.

LEVELRISE založili v Praze své studio a vybavili ho celou řadou elektronických nástrojů, samplerů a počítačů. Odmítli využívat jednoduchosti MIDI (automatický systém) a toto rozhodnutí jim umožnilo dělat nejrůznější úpravy v jejich živých koncertech - možnosti jejich mixování a tvoření jsou nekonečné.
Styl LEVELRISE je mixem downtempo, tech-house, ethno-house, dub, drum’n‘bass a groovy tunes. Na pódiu je jejich koncert strhujícím zážitkem. Jejich tracky jsou unikátní a originalita jejich hudby láká posluchače k tanci. Jejich vystoupení jsou zážitkem.

LEVELRISE spolupracují s francouzským režisérem a filmovým producentem nastupující generace MATTHIEU JORROT pro kterého natočili hudbu k jeho vlastnímu krátko-metrážnímu filmu „PANORAMA“. Ten také se skupinou spolupracuje na vizuálním dotváření jejich koncertů pomocí video projekce.

LEVELRISE HRÁLI: Le Clan, Duplex, Joshua Tree – Praha

KONCERTY:
14/06/04 - Roxy, Free Mondays
26/06/04 – Dance fest, Letenský Zámecek
10/07/04 - Colours of Ostrava festival – Algida Stage
14/08/04 – Festival “NA ULICI” – Plzeň

NAHRÁVKY:
“Soundz” - únor 2003
“Levelrise” - listopad 2003
“Panorama” - hudba k filmu, květen 2004

ROZHOVORY A ČLÁNKY:
Radio Express - Radio 1, “Estereo” program
Kiss FM, “Saturday Warm-up session
” TV Ocko, “Frisbee” program
Time In Praha – tisková zpráva

zavřít