Juliette Lewis už tento pátek v Praze

Vydáno 02.11.2009 | autor: redakce

Juliette Lewis vyjíždí na turné, na kterém představí svou albovou novinku, kvůli níž rozpustila svou kapelu The Licks. V pražském Paláci Akropolis se zastaví 6. listopadu.

Juliette Lewis už tento pátek v Praze Juliette Lewis už tento pátek v Praze

Po pěti letech, dvou albech a mnoha koncertech na samostatných turné i festivalech včetně těch nejvýznamnějších (Leeds Festival, Reading a Lollapalooza) Juliette Lewis vydala v září 2009 novou desku Terra Incognita. Zní odlišně od jejích předchozích opusů a písně jsou různorodé. Juliette Lewis se také ve snaze zachytit svůj nový zvuk rozhodla vytvořit úplně novou skupinu doprovodných hudebníků. Významnou úlohu při vytváření zvuku nové desky měl producent alba Omar Rodriguez-Lopez, jinak hlavní představitel skupiny Mars Volta.


Tohle album je zvukově natolik odlišné od všeho, co jsem dělala doteď, a zachycuje mnoho různých podob mého emocionálního života i hlasových poloh, potřebovala jsem nějaké hodně nové jméno,“ říká Juliette Lewis. „Terra Incognita znamená neprobádané území, neznámá země, a přesně tam jsem hudebně chtěla dojít. Kytary jsou divočejší a atmosféričtější. Nálada alba je temná a hluboká, což umožňuje spoustu zvukových kontrastů. Trvalo mi pět let, než jsem jako zpěvačka i autorka získala trochu sebejistoty, a chtěla jsem porušit všechny zvyky, které jsem si za tu dobu osvojila.



Juliette a Omar se potkali na společném turné v Japonsku v roce 2007 a brzy se spřátelili nad společnými tématy jako například Felliniho filmy nebo vztah dramatu, vizuálního umění a psaní písní. V srpnu a září je Juliette Lewis na turné v USA, poté přijede představit desku i do Evropy. V rámci rozsáhlého evropského turné ji uvidíme s novou skupinou i v Praze, a to 6. listopadu v Paláci Akropolis.

zdroj: Junior klub
zavřít