Freddie Mercury: 18 let po smrti

Vydáno 06.11.2009 | autor: PR

Letos v listopadu uplyne 18 let od smrti Freddieho Mercuryho. Čeští fanoušci Queen si stejně jako každý rok touto dobou smutné výročí připomenou koncertem a promítáním dokumentů.

Freddie Mercury: 18 let po smrti Freddie Mercury: 18 let po smrti

Vzpomínka na Queen – Czech Queen Convention se uskuteční v sobotu 21. listopadu v pražském klubu Exit Chmelnice na Žižkově. Na programu je několik hudebních vystoupení, výstava Mercuryho fotografií, promítání známých i raritních materiálů Queen, pěvecká soutěž a především rozhovor s exklusivním hostem. Tím je muž, který stál na jednom pódiu s Freddie Mercurym, Brianem Mayem a Rogerem Taylorem v období 1970-1971 - Barry Mitchell. Barry zastával post baskytaristy Queen těsně před příchodem Johna Deacona a zažil tak úplné začátky později slavné skupiny.


O hudební vystoupení se postarají dvě revivalové skupiny. Čeští Queenie platí v současnosti za nejlepší domácí skupinu interpretující songy Queen. Maďarští Queen Unplugged Project hrají rockovou klasiku po svém – bez napětí. „Nutno říct, že songy v jejich podání neztrácejí kouzlo, ba naopak. Mistrně napsané opusy rockové královny v kombinaci s novými nápady skvělých maďarských muzikantů zní velmi působivě,“ říká Karel Lehner, předseda pořádajícího fan clubu Tornádo Queen. Vzpomínka na Queen je každoroční setkání fanoušků a milovníků britské skupiny Queen. Letošní ročník je již dvanáctý.

zdroj: FC Tornádo Queen
zavřít