Mňága točí první koncertní DVD

Vydáno 12.11.2009 | autor: PR

Mňága a Žďorp se připravuje na další zlom své dvaadvacetileté hudební kariéry. Ve čtvrtek 19. listopadu zahraje v pražském Lucerna Music Baru, kde natočí první koncertní DVD.

Mňága točí první koncertní DVD Mňága točí první koncertní DVD

Frontman kapely Petr Fiala ke vzniku živého debutu dodává: „Připadá nám, že je na to tak akorát čas. Jsme docela ve formě, dvouhodinový program je v pohodě a Music Bar je naše pražská koncertní adresa, kterou máme rádi.“ Veselí pesimisti z Valmezu toho mají na svém kontě požehnaně – jedenáct řadových desek, dvě bestofky, jeden film, tisíce koncertů, nespočet hitů, jedno „klipové“ DVD, ale koncertní zatím žádné. To chystá Mňága a Žďorp až nyní, dvaadvacet let od svého prvního vystoupení na Valašském špalíčku.


Záznam pořídí 19. listopadu na své pražské domovské scéně v Lucerna Music Baru, kde vystupuje už několik let s téměř neochvějnou pravidelností jednou do měsíce. Přestože kapela v současnosti pracuje na nové studiové desce, bude se během koncertu především vzpomínat. „Spíš to bereme jako záznam toho, co bylo a je, než toho, co bude,“ dodává s úsměvem Petr Fiala. Setlist tak nabídne dokonalý průřez celou hudební kariérou Mňágy.



Dojde jak na starší písně v čele s hity Nejlíp jim bylo, I cesta může být cíl, Písnička pro tebe nebo Spaste svoje duše, tak i novější songy z posledních studiových desek Dutý, ale free (2006) a Na stanici polární (2008). O tom, co nemůže na koncertě kapely chybět, má zpívající frontman taky jasno: „Hodinový hotel, ten vznikl úplně na začátku, hrajeme ho pořád a budeme ho hrát furt! Je to parádní písnička a jsem rád, že jsme ji složili my a ne někdo jiný.

První koncertní DVD Mňágy a Žďorp vyjde v průběhu příštího roku.

zdroj: Želva music
zavřít