Sedmička přivítá melancholiky Jersey

Vydáno 21.11.2009 | autor: PR

V úterý 24. listopadu vystoupí v pražském Klubu 007 na Strahově berlínská kapela Jersey. Support obstarají domácí Sporto.

Sedmička přivítá melancholiky Jersey Sedmička přivítá melancholiky Jersey

Berlínskou indie kytarovou scénu není třeba dvakrát představovat. Je v mnohém specifická - kombinuje melancholickou náladu, křehkost a intimnitu s podivně klidnou, vyrovnanou sílou, ráda se dotýká alternativní elektroniky, umí být postrockově dynamická i hypnoticky uhrančivá. The Notwist, Contriva, Lali Puna, Masha Qrella, to jsou známá jména, mezi kterými mají své nezpochybnitelné místo i Jersey.


Tato berlínská pětice loni vydala na labelu PonyRec svou druhou desku Itinerary. Deset nových skladeb navazuje na debutové eponymní album, ale rozvíjí je z abstraktních instrumentálních koláží do přístupnější písňové formy. Podmanivé melodie, sofistikovaná elektronika a hybný groove tak dostávají s okouzlujícími vícehlasými vokály nový rozměr.


Jersey si berou inspiraci z nejrůznějších zdrojů: od madchesterských kytarovek až po klubovou elektroniku a rozdíly mezi jednotlivými ingrediencemi svého koktejlu stírají s nevídanou lehkostí. Málokdy je k slyšení deska, která by byla navzdory své pestrosti tak kompaktní, jako je právě Itinerary od Jersey.

zdroj: Starcastic
zavřít