Končí festival Kytara napříč žánry

Vydáno 27.11.2009 | autor: PR

Letošní ročník mezinárodního festivalu Kytara napříč žánry zakončí koncerty Vicki Genfan a Jennifer Batten, jejichž společný projekt kombinuje elektronickou a akustickou kytaru. Zahrají v Praze i Brně.

Končí festival Kytara napříč žánry Končí festival Kytara napříč žánry

Během dvou večerů zahraje v Brně a v Praze umělkyně, která se jako první žena může honosit titulem Guitar Superstar, Vicki Genfan. Společně s touto věhlasnou hudebnicí se tuzemskému publiku představí také další kytaristka zvučného jména, virtuoska a dlouholetá spolupracovnice Michaela Jacksona Jennifer Batten. Jejich společné koncerty 27. listopadu v klubu Fléda v Brně a 28. listopadu v Paláci Akropolis uzavřou 12. ročník mezinárodní hudební přehlídky. Společný projekt kombinující elektrickou a akustickou kytaru je úplnou novinkou.


V rámci festivalu Kytara napříč žánry se uskuteční jeden z prvních evropských koncertů tohoto hvězdného ženského kytarového dua. „Koncert Vicki a Jennifer nabídne dva odlišné, ale stejně strhující pohledy na kytarovou hudbu. Pevně věřím, že obě nadchnou nejen příznivce hry na kytaru. Každá nabízí osobité a originální pojetí hry a ukazuje nové možnosti hraní na jeden z nejpopulárnějších hudebních nástrojů,“ vysvětluje umělecký ředitel festivalu Stanislav Barek.

zdroj: SMART Communication
zavřít