Zpěvák Arakainu míří do rock opery

Vydáno 03.12.2009 | autor: PR

Honza Toužimský se představí v titulní roli rock opery Oidipus Tyranus, jejíž premiéra proběhne 14. prosince v pražském divadle Milenium.

Zpěvák Arakainu míří do rock opery Zpěvák Arakainu míří do rock opery

Sofoklova antická tragédie Oidipus se opět dostává na divadelní prkna. Tentokrát v hudebně-dramatickém provedení a zatím i ve své nejtvrdší podobě jako rock opera. Nese název Oidipus Tyranus a autorsky se pod ni podepsali Pavla Forest a Milan Steigerwald. Stejná dvojice autorů jako u rock opery Antigona, na níž Oidipus Tyranus i volně navazuje. Hlavní roli Oidipa si zde zahraje Honza Toužimský, mimo jiné zpěvák skupiny Arakain. Premiéra rock opery je naplánována na 14. prosince.


Baví mě různé báje, mýty a pohádky, ale rozhodující je pro mě vždycky samozřejmě hudba. A ta se myslím povedla, ale posoudit už musí diváci sami. A vzhledem k tomu, že už jsem účinkoval i v Antigoně, jejíž děj se místy s Oidipem prolíná, rozhodl jsem se jít i do tohohle, tak trochu volného pokračování,“ říká představitel titulní role Honza Toužimský. Rock opera Oidipus Tyranus se poprvé divákům představí v pondělí 14. prosince v pražském divadle Milenium. Bude to zároveň i poslední představení pro tento rok, další jsou na programu zas od ledna 2010.

Vedle Honzy Toužimského se v řadě rolích objeví i další představitelé rock opery Antigona, jako například Viktor Dyk, Bára Zemanová, Žántí, Lukáš Písařík, ale také i nové tváře, kterými budou třeba Helena Zeťová, Petr Dopita nebo Lešek Semelka.

zdroj: touzimsky.com
zavřít