Jan Zellen se vrací domů

Vydáno 09.12.2009 | autor: PR

Jan Zellen, vlastním jménem Jan Žižka, vystoupí poprvé po 25 letech v americké emigraci na české půdě. Stane se tak 18. prosince v pražském P klubu v rámci unikátního večera s akustickou hudbou.

Jan Zellen se vrací domů Jan Zellen se vrací domů

Jan Zellen strávil posledních 24 let v USA, kde je uznávaný jako jeden z předních akustických kytaristů zejména v hudební metropoli Nashville. Jeho hudba zahrnuje směsici swingových, jazzových, country/bluegrass, latinsko-amerických a bluesových stylů a písnicky s českými a americkými texty.


Během své kariéry vyhrál mnoho soutěží, natočil pořady v Československé televizi a rozhlasu, byl členem skupin Rádiby, Pražští Poutníci, Protiklady a Průdušky. V roce 1984 emigroval do Spojených států amerických. Těsně před odchodem do zámoří byl přijat do Divadla Semafor jako kytarista, ale to už byl rozhodnutý odcestovat. Ve své hudební činnosti pokračoval i v USA.


Jan byl oceněn za vytvoření nejlepšího hudebního programu v Disneylandu, umístil se na 2. místě v americké celostátní kytarové soutěži Gibson v Nashville, hrál a stále hraje v nashvilských klubech se skupinou The Nashville Dawgz. Měl možnost si zahrát také s Davidem Grismanem, Russem Barenbergem, Victorem Wootenem, Mark O'Connorem a Danem Crarym.

zdroj: agentura Ivan Rössler
zavřít