Rytmus naučil Čechy kupovat rap

Vydáno 10.12.2009 | autor: redakce

Slovenský rapper Rytmus vydal na začátku prosince svoje druhé sólové album Král, které se ihned stalo platinové. Deska ale překvapuje v prodejích i v České republice.

Rytmus naučil Čechy kupovat rap Rytmus naučil Čechy kupovat rap

Doma na Slovensku je Rytmus jasnou jedničkou. Nejen na hiphopové scéně. Jeho popularita je tam obrovská. Prodej jeho aktuálního alba Král předčil všechna očekávání, v den vydání byla deska platinová a mnoho obchodů hlásilo vyprodaný sklad. V době, kdy se prodeje propadají a obchody jsou zbožím přezásobené, je to jev minimálně pozoruhodný. Také v Čechách průběžná čísla signalizovala dobrý start.


Zveřejněním aktuálního žebříčku IFPI je toto tušení oficiální. Potvrdil se vysoký zájem nakupujících a album Král se vyšplhalo rovnou do desítky nejžádanějších titulů. Zatímco na Slovensku je hip hop součástí mainstreamu už delší dobu a desky Rytmuse, Kontrafakt, Tiny nebo Vece už patřily k nejprodávanějším, v Čechách se hip hop dosud potuloval spíš v undergroundu, a pokud se někdo ze scény zviditelnil, vždy se jednalo jen o dílčí úspěch.

Ukázky z desky Král a videoklipy najdete na oficiálních stránkách Rytmuse www.rytmusjepan.com

zdroj: EMI
zavřít