Elton John zahraje příští rok v Praze

Vydáno 17.12.2009 | autor: PR

Elton John se vrací po pěti letech do Prahy. V doprovodu své kapely se představí 10. června 2010 v O2 Areně, kde představí všechny zásadní skladby své 40leté kariéry.

Elton John zahraje příští rok v Praze Elton John zahraje příští rok v Praze

Elton John je znám díky hitům jako Rocket Man a Tiny Dancer z počátku 70. let, ale jeho profesionální kariéra trvá již více než 40 let. K jeho nejznámějším hitům patří též písničky Daniel, Candle In Wind, I´m Still Standing nebo Can You Feel The Love Tonight, která byla oceněna Oscarem a zazněla v animovaném filmu Lví král. Celkem se jeho nahrávek po celém světě prodalo více jak 200 milionů kopií.


Elton John
se však proslavil i svými dalšími aktivitami - podporou charitativních projektů, založením nadace na pomoc nemocným AIDS i bojem za legalizaci sňatků mezi osobami stejného pohlaví. Zpěvák, skladatel a klavírista Sir Elton Hercules John, nositel Řádu britského impéria se narodil 25. března v roce 1947 v Londýně. Původně se jmenoval Reginald Kenneth Dwight, ale v roce 1972 si nechal úředně změnit jméno na Elton Hercules John, přičemž prostřední jméno Hercules používá jen velmi zřídka.



Do Prahy se vrátí po pěti letech od své poslední návštěvy, poprvé se zde představil v roce 1984 v Paláci kultury.

zdroj: Live Nation
zavřít