Nada Surf míří v dubnu do Prahy

Vydáno 05.01.2010 | autor: PR

Americká rocková formace Nada Surf vystoupí 25. dubna v Lucerna Music Baru, kde představí své zatím poslední album Lucky.

Nada Surf míří v dubnu do Prahy Nada Surf míří v dubnu do Prahy

Matthew, Daniel a Ira spolu hrají v indie rockové kapele Nada Surf už od počátku devadesátých let. Ustáli spolu náhlý nástup popularity i nevyhnutelné vystřízlivění a návrat do prostředí nezávislé hudby. Už krátce po vydání prvního alba se zničehonic ocitli na vrcholu slávy, když se jejich píseň Popular stala letním hitem americké mládeže. Dnes je jejich tvorba bohatší o zkušenosti s hudebním businessem, na který už mohou hledět s náležitým odstupem.


Nahrávání páté řadové desky pojmenované Lucky probíhalo v bytě Daniela Lorcy. „Všechno probíhalo v pohodě. Občas jsme se i vykašlali na původní plány a jen jsme si tak akusticky brnkali, zatímco se vařila večeře. Jindy jsme zase jen blbli, popíjeli a sjížděli pořád dokola garážové riffy,“ vzpomíná Daniel. Nahrávalo se nakonec za pomoci producenta Johna Goodmansona (Blonde Redhead, Sleater-Kinney) a na desku přispěli i Ben Gibbard (Death Cab for Cutie) či Ed Harcourt.

zdroj: D Smack U
zavřít