Blu Mar Ten zlomí v Praze beaty

Vydáno 07.01.2010 | autor: redakce

Britské drumandbassové trio Blu Mar Ten se vůbec poprvé představí pražskému publiku. V Roxy vystoupí již 15. ledna s novým albem Natural History.

Blu Mar Ten zlomí v Praze beaty Blu Mar Ten zlomí v Praze beaty

Pro mnohé drumandbassový objev roku 2009, byla by však velká chyba datovat historii Blu Mar Ten až od loňska a spojovat ji pouze s lámanými beaty. Chris Marigold, Leo Wyndham a Mike Tognarelli mají za sebou velký kus hudební cesty a drumandbass v ní tvoří pouze jednu zastávku. Deset let své existence představovali Blu Mar Ten jen Chris a Leo. Kolem roku 1995 chodili jako většina hudebních nadšenců na noci Metalheadz, Speed nebo Rage a právě zde si našli stejně jako většina kolegů vztah k elektronice. Přišly první pokusy ve studiu a hned zkraje velmi úspěšné – smlouvu s nimi podepsal samotný LTJ Bukem a cesta na legendární Good Loooking se otevřela.



Blu Mar Ten
také spolupracovali s další ikonou drumandbassové scény, Blamem, na jehož značce 720 records vydávali. Blu Mar Ten měli řadu příležitostí remixovat opravdu velká jména, namátkou: Erykah Badu, Annie Lennox, Alicia Keys, Terry Lee Brown Junior, Jakatta, The Ananda Project, Doc Scott, Fink and Blame. Jejich skladby se naopak dočkaly remixů od Tom Middletona, Cicady, Finka, Rennie Pilgrema, Terry Lee Brown Juniora nebo Nor Elle. Jméno Blu Mar Ten se v drumandbassovém světě nyní skloňuje především díky desce Natural History.


Drumandbass jsme vždy milovali a cítili jsme, že je na čase udělat čistě drumandbassový longplayer,“ říká k tomu Chris. Chris (jediný DJ projektu) cestuje po klubech celé Evropy, za sebou má vydařenou kanadskou a ruskou tour a v Roxy se s Blu Mar Ten poprvé představí 15. ledna.

zdroj: Roxy
zavřít