Hendrixovská vzpomínka na šedesátá

Vydáno 15.01.2010 | autor: PR

Archiv skladeb Jimiho Hendrixe je bezedný. Slavný muzikant "vydá" 8. března desku Valleys Of Neptune, na které se objeví 12 skladeb z období let 1968 – 1970.

Hendrixovská vzpomínka na  šedesátá Hendrixovská vzpomínka na šedesátá

Album Valleys Of Neptunes zachycuje Hendrixovo hudební rozpoložení mezi vydáním slavného alba Electric Ladyland (říjen 1968) a spuštěním jeho vlastního nahrávacího studia Electric Lady Studio v Greenwich Village v roce 1970. Valleys of Neptunes obsahuje více než 60 minut původní hudby, kterou nově zmixoval Hendrixův dlouholetý spolupracovník – zvukový inženýr Eddie Kramer, který s Jimim poprvé spolupracoval už v roce 1967 na albu Are You Experienced?


Titulní singl Valleys Of Neptunes se rozletí do rádiového éteru 2. února – bezmála 40 let poté, co ho Jimi Hendrix (v květnu 1970) nahrál v newyorském studiu Record Plant. Ve stejný den, tedy 8. března, navíc vychází CD/DVD reedice Hendrixových alb Are You Experienced?, Axis: Bold As Love, Electric Ladyland a First Rays Of The New Rising Su a také slavný koncertní záznam Live At Woodstock.

zdroj: Sony Music
zavřít