CREAMFIELDS – HVĚZDY POD ŘÍPEM

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Třetí ročník CREAMFIELDS se uskuteční 6. srpna v Roudnici nad Labem. Na sedmi scénách vystoupí od 15 do 06 hodin téměř stovka formací a Djs z celého světa. Areál letiště je připraven pojmout 30 000 návštěvníků. Přečtete si profily hlavních aktérů festivalu.

CREAMFIELDS – HVĚZDY POD ŘÍPEM CREAMFIELDS – HVĚZDY POD ŘÍPEM


Goldfrapp / UK

jejich první deska "Felt Mountain" se stala v UK událostí roku. Jejich druhé album "Black Cherry" boduje aktuálně v Charts po celém světě. První singl z tohoto CD "Strict Machine" se dostal na první místo nejen u v UK, ale také v USA. Letos kapela podpořila desku turné po celé Evropě a vyprodávala jednu halu za druhou, včetně legendární Wembley Arena. Nyní se Goldfrapp poprvé představí také u nás.


Public Enemy/ USA

Nejslavnější hiphopová formace opět míří do Čech. Její poslední koncert v Roxy byl beznadějně vyprodán a dokázal, že ani po letech, během nichž se Public Enemy stali legendou, neztratili nic z energie, která z nich vždy sálala. Během své existence vydali řadu desek, z nichž každá se stala velkou hudební událostí. Kompletně změnili pravidla hiphopu a způsobili nejen na americké scéně pořádnou revoluci. Za to jaký hiphop dnes je, vděčí hlavně jim.


Panjabi MC / UK

minulý rok sbíral jednu cenu za druhou včetně prestižních ocení "Best Dance Act" na MTV Music Awards a stejné ocenění na UK Music Awards. Na World Music Awards byl oceněn jako nejprodávanější indický umělec roku. Jeho hudba v sobě kombinuje hip hop s tradičními indickými prvky a vyznačuje se především nakažlivou rytmikou, která vás donutí tančit. Nyní se poprvé představí také v ČR.


Junkie XL / NL
se zapsal do povědomí široké veřejnosti hlavně hitem "Little Less Conversation", se kterým původně bodoval nesmrtelný Elvis. Ale Junkie XL má na svědomí celou řadu hitů, jak ve své vlastní produkci, tak ve spolupráci s jinými umělci. Mezi nejznámější patří jejich společný track se Sashou "Beauty never fades". Junkie Xl u nás vystoupí již podruhé. Minulý rok naprosto nadchnul fanoušky na festivalu RFP.


Anima Sound System /HU

nejzajímavější maďarský projekt vystoupí letos opět na festivalu Creamfields. Po megaúspěšném vystoupení ve World Music Tent na Creamfields 2002 se Anima Sound System představí letos na hlaví Creamfields Live stage. Můžete se těšit na skvělou hudbu, která kombinuje romské a židovské prvky s reggae beaty a neotřelými orchestracemi. Živelná hudba v podání Anima Sound System Vás zcela pohltí.


Low Density Corporation / LU

nejlepší luxemburská kapela, která osciluje na pomezí pop-rocku a taneční hudby. Skupina vznikla již v roce 1999, kdy odstatovala svou skvělou kariéru. Za dobu své existence si již zahráli s mnoha skvělými umělci včetně Roberta Planta (ex Led Zeppelin), Moloko, Placebo a mnoha dalšími. Kapela se pravidelně prosazuje i v evropských Charts se svými songy a aktivně se zapojila do boje proti AIDS v projektu Song4Life.


Timo Maas / GER

byl již na našich prvních Creamfields a letos se konečně na Letiště u Roudnice nad Labem vrací. Jeden z nejlepších světových producentů a DJs, vždy usměvavý Timo. Jeho skladby zná celý svět a největší hvězdy v čele s Madonnou ho prosí o remixy svých písní. Energie, která z jeho setů vychází je strhující. Už dnes se nebojíme říct, že jeho vystoupení bude patřit mezi to nejlepší, co letos u nás bude vůbec ke slyšení.


Tata Bojs / CZ
neznáte Tata Bojs? Kde jste proboha byli posledních několik let? Tahle kapela dokázala, že se dá do masmédií prorazit i shudbou, která je na míle vzdálená klasickému konzumnímu mainstreamu. Na každé desce přicházejí s něčím novým. Letos vydali "Nanoalbum", které je opět jiné než ta předešlá. Albem se táhne příběh, který spojuje jeho jednotlivé části.


100°C & Ema Brabcová / CZ

vyhráli loňský ročník soutěže Coca-Cola PopStar a od té doby jsou atrakcí českých pódií. Jejich neuchopitelná hudba si vysloužila vlastní název, protože se prostě nedá přirovnat k ničemu, co zde existuje. Smršť, kterou na nás chrlí při svých vystoupeních, je nakažlivá a strhující. Debutové album Evergreen stojí za to si pořídit. Skladby z něj uslyšíte i na Creamfields 2004.


Michael Burian / CZ

je dlouhodobě nejúspěšnějším domácím DJem. Pravidelně vystupuje nejen u nás, ale především v zahraničí. Letos si zahrál pro 250.000 lidí na mega party Love Parade v Mexico City. V srpnu se vedle domácích Creamfields představí opět na Creamfield také v Liverpoolu, ale přijal pozvání také na legendární srpnový festival MTV Valcana Beach. Skvěle byl letos přijat také v indickém New Dehli. Michael Burian je také skvělým producentem a jeho skladba "Blow Me" byla nejen u nás velkým klubovým hitem.


Loutka / CZ
je jedním ze základních pilířů domácí taneční scény. Stál u jejího samotného zrodu a za roky, které se DJingu věnuje, se představil publiku po celé ČR, ale také v zahraničí. Byl prvním domácím DJem, který začal pravidelně vystupovat za hranicemi republiky, zejména v nizozemském Amterdamu. Na svém kontě má také jednu z domácích nejslavnějších nocí - Shake. Jeho vystoupení stále patří mezi to nejlepší, co naše scéna nabízí. Je rezidentem klubu Roxy.


Tráva / CZ
je další ústřední postavou domácí scény. Po krátké přestávce se vrátil s novou rezidenční nocí MIXER do pražské Roxy a stále si bez problémů drží postavení jednoho z nejpopulárnějších domácích DJs. Ale již jeho původní rezidence v Roxy, party Mix se stala legendární a Tráva zde poprvé představil domácímu publiku tech-house a skvělé Dje jako jsou Matthew Bushwacka, Nils Hess a další. Vedle DJingu je také úspěšným producentem. Pod hlavičkou Significant Others vydal dvě studiová alba.

www.creamfields.cz
zavřít