Kapely pomáhají dětským domovům

Vydáno 05.02.2010 | autor: PR

Rybičky 48, Mandrage a O5&Radeček se stali hlavními tvářemi projektu Nejmilejší koncert, který má za cíl pomáhat talentovaným muzikantům z dětských domovů.

Kapely pomáhají dětským domovům Kapely pomáhají dětským domovům

Nejmilejší koncert je benefiční projekt pro děti z dětských domovů, jehož historie sahá až do roku 1992, kdy byl založen členy Federace dětských domovů. „Cílem celého projektu je ukázat široké veřejnosti skutečný obraz o dětských domovech a jejich obyvatelích, že zde vyrůstají nadané děti, se kterými se systémově a odborně pracuje,“ říká ředitel projektu Aleš Bureš. Novinkou již 19. ročníku je akce s názvem Nejmilejší koncert tour, kde mají talentované děti z dětských domovů možnost vystoupit vedle předních českých kapel v renomovaných klubech po celé České republice.


Letošní ročník začal 24. 1. v Dětském domově se školou Býchory. Samotný projekt Nejmilejší koncert bude probíhat až do konce listopadu. V rámci novátorského počinu Nejmilejší koncert tour vystoupí plzeňská kapela Mandrage, česká pop-punková jednička Rybičky 48 a skupina O5&Radeček, která už delší dobu úzce spolupracuje s nejrůznějšími organizacemi podporující opuštěné děti. Tyto hudebníky doplní právě kapely z jednotlivých dětských domovů.

Koncertní šňůra proběhne v šesti klubech po celé České republice a její harmonogram je následující:

05.2. Zlín, Golem  
12.2. Liberec, Vlak  
13.2. Děčín, Škuner  
27.2. Aš, Klubíčko  
05.3. Praha, Liďák Kbely  
12.3. Šumperk, Machine club (Mandrage, O5&Radeček) 

zdroj: Universal Music
zavřít