Folkstone headlinery Beltine festu

Vydáno 06.02.2010 | autor: PR

Italská folkmetalová parta Folkstone vystoupí na festivalu Beltine, který proběhne ve dnech 30. dubna a 1. května ve středověkém skanzenu Řepora v pražských Stodůlkách.

Folkstone headlinery Beltine festu Folkstone headlinery Beltine festu

Zatímco zima ještě zdaleka neřekla své sbohem a nové a nové přívaly sněhu zasypávají naši krajinu, čeští příznivci tradic keltské kultury se už připravují na nejdůležitější svátek keltského roku. Svátek ohňů nazývaný Beltine předznamenávající začátek léta se slaví tradičně 30. dubna. V tento svátek se u rituálních ohňů naši předci bavili a slavili celou noc. Tradice, která se do dnešní doby dochovala jako „pálení čarodějnic“ má mnoho různých podob. Čeští Keltové mají v tento den tradiční hudební festival Beltine. Letos se šestnáctý ročník uskuteční  ve středověkém skanzenu Řepora v pražských Stodůlkách.


Hlavní hvězdou festivalu bude italská skupina Folkstone hrající středověký folk-metal. Divoši z italského Bergama se zhlédli ve starodávných nástrojích a melodiích, které halí do metalových aranží. Mezi jejich hudebními nástroji jsou tradiční bergamské dudy nazývané „baghét“, ale i středověké dudy a bombardy ze severovýchodního Německa. Mají na svém kontě dva alba - Briganti di Montagna z roku 2007 a Folkstone z loňského roku. Na letošní jaro chystají nové album, které představí naživo během celoevropského turné.


zdroj: Etain Promotion
zavřít