Michael's Uncle pokřtí nové album

Vydáno 19.02.2010 | autor: PR

Michael's Uncle pokřtí 6. března v pražském klubu Roxy nové album. Na koncertě zazní jak klasické hity Nezabíjej bratra, Stále hledáme štěstí, tak samozřejmě skladby z nové desky.

Michael's Uncle pokřtí nové album Michael's Uncle pokřtí nové album

Kapela Michael's Uncle vznikla v roce 1987 ve složení (Amrit Sen – zpěv, Petr Stanko – kytara, zpěv, Jarda Stuchlý – bicí, Ivan Klein – basa a Karel Jančák – kytara). V tomto složení vznikla i první studiová nahrávka, později vydaná pod názvem Svině. Michael's Uncle hrají tvrdou, agresivní a rychlou postpunkovou hudbu s naturalistickými texty. Po revoluci vydává kapela své první regulérní album The End of Dark Psychedelia (1990). V té době skupina hojně koncertuje, a to i v zahraničí a objede skoro celou západní Evropu. Bohužel se projevují problémy s drogami a skupina se rozpadá. Někdy kolem roku 1992 se opět dává dohromady, tentokrát ovšem jen jako trio bez Amrita.


Po ročním hraní vychází asi zatím nejlepší album Ale my stále hledáme štěstí, ale nikdo z nás ještě není mrtev. Poté, co se písně z alba umisťují na předních místech nezávislých hitparád a kapela ještě koncertuje, dochází opět k rozpadu a skupina neexistuje dalších deset let. K obnovení činnosti dojde až v roce 2004, nejprve opět ve triu, ale postupně přichází i zpěvák Amrit Sen a v tomto složení přichází na řadu i další CD, tentokrát záznam Futurum Groundlive z koncertu v pražském klubu Futurum k příležitosti 20let existence. Po téměř patnáctileté odmlce vychází u Indies Scope další řadové album Return of Dark Psychedelia. Jeho křest proběhne 6. března v pražské Roxy.

zdroj: www.michaelsuncle.cz
zavřít