Kapely zahrají popálenému chlapci

Vydáno 23.02.2010 | autor: PR

Ve středu 10. března se v pražském klubu Roxy uskuteční benefiční koncert na podporu těžce popáleného chlapce z Indie. Zahrají The Prostitutes, Ohm Square a Vladimir 518.

Kapely zahrají popálenému chlapci Kapely zahrají popálenému chlapci

Odzer je malý indický kluk, který kvůli dětské nerozvážnosti utrpěl před téměř třemi roky popáleniny na 40 % těla. Žije ve vesnici Kargyak, která leží v Himalájích ve výšce 4200 metrů nad mořem a do které nevede žádná pořádná cesta. Prostřednictvím občanského sdružení BlueLand se už podařilo zařídit mu několik potřebných plastických operací, ale i rekonvalescencí v Indii. V rámci nich si Odzer dokonce prodejem vlastních pohledů postupně vydělal na letenku do České republiky, kam přiletěl na konci ledna z důvodu dalšího léčení a kde nyní i chodí do školy.


Občanské sdružení BlueLand, které se stará i o léčbu Odzera, bylo založeno na podporu a rozvoj dětí ve vysokohorských oblastech Himálaje. Těžké životní podmínky vysoko v horách často neumožňují dětem dosáhnout ani základního vzdělání. BlueLand proto nyní staví v severní části indické části Himálaje v pohoří Zanskar unikátní solární školu. Ekologicky šetrná budova, využívající obnovitelné zdroje energie, umožní dětem získat základní vzdělávání a celoroční výuku. Více informací naleznete na www.blueland.cz.

Číslo účtu sbírky: 226561425/0300

zdroj: BlueLand
zavřít