České hrady.cz expandují na Moravu

Vydáno 01.03.2010 | autor: PR

České hrady.cz navštíví o letošních prázdninách i moravské historické památky. Koncerty Vypsané fixy, Sunshine či Anety Langerové si fanoušci vychutnají na hradech Bouzov, Veveří nebo Hukvaldy.

České hrady.cz expandují na Moravu České hrady.cz expandují na Moravu

České hrady.cz letos expandují z Točníku, Kunětické hory, Švihova, Bezdězu a Rožmberku nad Vltavou do třech různých moravských krajů. V druhé půlce prázdnin tak mohou lidé navštívit navazující festival Moravské hrady.cz na hradech Bouzov, Veveří a Hukvaldy. Projekt festivalů na hradech bude tak nově v rámci svého šestého ročníku pokrývat v podstatě komplexně Českou republiku během celé letní festivalové sezóny. V ceně vstupného, které se organizátorům v předprodeji opakovaně podařilo udržet pod hranicí pět set korun na dvoudenní festivalový program, je zahrnutá prohlídka jednotlivých hradů.


Letní kulturní festival v rámci dvouměsíčního festivalového turné přivítá během osmi prázdninových víkendů odhadem padesát tisíc návštěvníků, jimž organizátoři nabídnou hodinové koncerty předních tuzemských kapel a hudebních interpretů. V těsné blízkosti historických památek vystoupí v rámci hodinových koncertů Kryštof, Monkey Business, Aneta Langerová, Bratři Ebenové, Vypsaná fixa, Wohnout, Support Lesbiens, Dan Bárta, Katarína Knechtová, Horkýže Slíže, Sto zvířat, Toxique, PSH, Tomáš Klus a Sunshine.


Páteční půldenní program se často odehraje přímo v areálech jednotlivých hradů. V rámci celodenních sobotních programů bude festival probíhat na dvou hudebních scénách, které vyrostou většinou v podhradí jednotlivých památek. Festivalový areál bude zahrnovat i třetí hudební scénu, dramaturgicky koncipovanou pro děti a jejich rodiče, jejíž program bude v režii Kašpárka v rohlíku.

zdroj: 4Press
zavřít