Gossip přivezou nejtěžší zpěvačku

Vydáno 06.03.2010 | autor: PR

Premiérové české vystoupení americké indierockové party Gossip se uskuteční 26. června v klubu SaSaZu v Praze.

Gossip přivezou nejtěžší zpěvačku Gossip přivezou nejtěžší zpěvačku

Gossip jsou kapelou, kterou rozhodně předchází rozporuplná celosvětová mediální pověst. Dá se předpokládat, že pokud jste o ní (opravdu náhodou) ještě neslyšeli, že jste určitě někde zaregistrovali objemově těžko přehlédnutelnou zpěvačku Beth Ditto, o které bulvární plátky píší v souvislosti s jejím odmítavým postojem k hubnutí, k holení různých tělesných partií a používání deodorantů.


Gossip se dali dohromady v roce 1999 v Olympii a debutovali eponymním EP u nezávislého labelu K Records. O dva roky později přišla debutová deska That´s Not What I Heard U Kill Rock Stars. Žádný zásadní průlom se nekonal a po druhé desce Movement navíc kapelu opustila bubenice. S novou punkovou perkusistkou dostala kapela mnohem energičtější drive, který byl následně součástí úspěchu třetí desky Standing In The Way Of Control.


 
Poslední album, které již vyšlo u major labelu Sony Music, hudebně přesně reflektuje posun, který Gossip prodělali na úrovni společenské akceptovatelnosti. Bylo by od nich falešné pokoušet se znovu o undergroundový zvuk, když se z nich stali prominenti, a tak je nové album okázale taneční, blyštivé a pečlivě produkované.

zdroj: 1015

zavřít