Serj Tankian vydá album již zítra

Vydáno 07.03.2010 | autor: PR

Album Elect the Dead v symfonickém provedení Aucklandského filharmonického orchestru vychází zítra 8. března 2010 na CD, CD/DVD, 2LP a rovněž i digitálně. Dynamické vystoupení na DVD bylo natočeno v nejvyšší kvalitě šesti kamerami.

Serj Tankian vydá album již zítra Serj Tankian vydá album již zítra

Serj Tankian, nositel Grammy a jeden z nejvíce nekonvenčních frontmanů rocku, se postavil na pódium s Aucklandským filharmonickým orchestrem (Auckland Philharmonia Orchestra) v Aucklandské Town Hall na Novém Zélandu, aby předvedl velmi netradiční interpretaci jeho kritikou opěvované sólové album Elect The Dead z října roku 2007. Dynamické vystoupení bylo natočeno v nejvyšší kvalitě šesti kamerami. 

Tankianovy epické skladby a operní vokál podpořený Aucklandským filharmonickým orchestrem (APO) o 70ti členech dostávají nový rozměr a získávají na majestátnosti. Na DVD je zachycena dramatičnost koncertu. Spojit tuto unikátní směs dvou rozdílných hudebních světů do reality bylo dlouholetým Tankianovým přáním.

Co odlišuje Elect The Dead Symfony od ostatních úspěšných spojení rockových umělců s orchestrem je fakt, že Tankian nechal přearanžovat jeho skladby speciálně pro orchestrální provedení. Přearanžování pro celý orchestr provedl respektovaný novozélandský skladatel John Psathas.

„Byl jsem v euforii, že jsem měl možnost přearanžovat mé skladby z alba Elect the Dead do orchestrální podoby s APO“, říká Tankian a dodává: „Aranže jsou hodně jiné ve srovnání s těmi na albu včetně bonusové skladby, která byla poprvé zahrána živě.“

 

 

Elect The Dead obsahuje dvě nikdy nevydané bonusové skladby Gate 21 a The Charade. DVD navíc obsahuje raritní a důvěrné záběry ze zákulisí a zároveň jedinečný rozhovor s Tankianem a některými členy Acklendského filharmonického orchestru.   

Šéf orchestru John Ure je spoluprací stejně nadšen a říká: „Stal jsem se fanouškem alba Elect the Dead před pár lety již při poslechu první skladby. Později jsem mluvil se zpěvačkou Boh Runga o mém snu zahrát Serjovu hudbu na podiu s orchestrem a protože Serje znala, řekla mu o mém nápadu. Zdá se, že sny se plní! Vzrušení a očekávání je téměř nesnesitelné!“

Elect The Dead Symphony vyjde jako deluxe CD/DVD, na vinylu a jako standardní CD verze. Každá verze obsahuje jedinečné fotky, které nebudou v ostatních formátech.

 


Tracklist alba:

01. Feed Us
02. Blue
03. Sky Is Over
04. Lie Lie Lie
05. Money
06. Baby
07. Gate 21
08. The Charade
09. Honking Antelope
10. Saving Us
11. Elect The Dead
12. Falling Stars
13. Beethoven’s C**t
14. Empty Walls

Dodejme závěrem, že Serj Tankian vystoupí 24. června 2010 v Incheba Areně (malé sportovní hale) na Výstavišti v Praze.

zdroj: Warner Music
zavřít