Jarní Sázavafest se rozroste na Moravu

Vydáno 08.03.2010 | autor: PR

Sázavafest se rozrůstá. Jeden z největších tuzemských festivalů letos slaví 10 let trvání a k tomuto jubileu si nadělil moravský Jarní Sázavafest, který proběhne 24. dubna v Zábřehu.

Jarní Sázavafest se rozroste na Moravu Jarní Sázavafest se rozroste na Moravu

Sázavafest změnil svou image a grafiku. Tento počin je především dílem Veroniky Padilly, jejíž grafické prvky budou v letošním roce provázet festival na každém kroku. „Zadání bylo jasné, oddělit jasně jarní, letní a podzimní část a přitom vytvářet jeden festival. Proto jsem vymyslela jako ústřední motiv postavičku „Sázavku“, která vyjadřuje universální symbol, dá se s ní hrát a dělat cokoli,“ uvedla Veronika. Grafická stránka není určitě jedinou novinkou. Pořadatelé si dobře uvědomují, že fanoušky je neustále nutné držet v pozoru.


Rozhodli se proto založit novou pravidelnou složku festivalu a k jarní, letní a podzimní části ještě letos přibude Jarní Sázavafest Morava. „K tomuto kroku jsme se letos rozhodli využít města Zábřeh pro jeho přátelské festivalové prostředí. Věříme, že festival bude hrdým bratříčkem pražských obdob a letního Sázavafestu v Kácově a že do budoucna nabídneme více takovýchto míst, která budou dělat dobré jméno festivalu,“ uvedl Viktor Žák, produkční festivalu.


Jarní Sázavafest Morava se uskuteční již 24. dubna. Hlavními hvězdami budou MIG 21 s frontmanem Jirkou Macháčkem a multižánrový hudebník Xindl X. Během jednoho dne se zde vystřídají kapely Narcotic Fields, stále populárnější Rybičky 48, Veronika Padilla, 380V, funk v podání Bad Ass Honkies nebo Genius Mess Poets. Akce se bude konat v Kulturním Domě a vypukne v 17 hodin. 

zdroj: Madree

zavřít