Do Čech míří jazz Duke Ellingtona

Vydáno 19.03.2010 | autor: PR

Duke Ellington Orchestra zavítá v dubnu hned dvakrát do České republiky. V Praze a Brně představí vnuk Paul všechny zásadní skladby svého dědy, Duke Ellingtona.

Do Čech míří jazz Duke Ellingtona Do Čech míří jazz Duke Ellingtona

Orchestr v dubnu zahajuje světové turné, zahraje v Rusku, Finsku a Estonsku, a po dvou vystoupeních v Česku turné pokračuje ve východní Evropě a poté v Číně. Za poslední tři roky procestoval významné jazzové festivaly a kluby po celém světě, včetně Tokyo Jazz Festival, Cape May Jazz Festival, Cotton Club Tokyo, Jazz Alley v Seattlu či Blue Note v New Yorku. Do pražské Lucerny zavítá 21. 4., v brněnském Semilasso zahraje 23. 4.


Orchestr Duke Ellingtona koncertuje již přes 70 let. Po smrti Duke Ellingtona přešlo vedení orchestru na jeho syna, Mercer Ellingtona, nyní jej vede jeho vnuk – Paul Ellington. V orchestru, který od smrti Duke Ellingtona propaguje jeho hudbu, působí několik členů z původní sestavy, někteří členové se k němu připojili pod vedením Mercer Ellingtona a hrají více než 20 let, ostatní členové byli velmi pečlivě vybráni na základě svých dlouholetých zkušeností.



zdroj: brnokoncert.cz
zavřít