Sunflower Caravan vadí ceny Anděl

Vydáno 21.03.2010 | autor: PR

Sunflower Caravan získali nominaci v kategorii Objev roku v rámci hudebních cen Anděl 2009. Kapela ale vyjádřila nad organizací slavnostního večera nemalé rozpaky.

Sunflower Caravan vadí ceny Anděl Sunflower Caravan vadí ceny Anděl

Co Sunflower Caravan na cenách Anděl štve? Níže nabízíme tiskové vyjádření kapely:

Organizátory Cen bylo 16. 3., tedy den po uveřejnění stěžejní tiskové zprávy, rozhodnuto, že nominovaní na ceny v kategorii Klip roku a Objev roku byli nakonec vyřazeni z živého vystupování v rámci předávacího večera. Toto nesmyslné nabourání slibně působícího konceptu bylo kapele oznámeno jakoby mimochodem, bez řádného (konkrétně bez žádného) vysvětlení, a to během poslední komunikace managementu kapely s organizátory.

Jedná se nejen o neprofesionalitu v jednání, ale především o značně nelogický a nešikovný krok, navíc v době, kdy by Ceny Anděl neměly riskovat svoji pověst: Vzhledem k tomu že organizátory cen je už několik týdnů oznamováno, že o vítězích kategorií rozhodne „obrozená“ mnohočlenná akademie hlasováním přímo během předávacího večera, nemůžeme nevyslovit názor, že tento krok přímo vede k nedůvěryhodnosti institutu hudebních Cen Anděl.


Co mají vlastně organizátoři v plánu? Proč měsíc před udílením cen deklasují svůj vlastní nově navržený koncept? Bude se snad ve dvou „zmrzačených“ kategoriích hlasovat také až na místě, ale bez živé produkce? Celou situaci obestírá zbytečně mnoho nejasností a chyb v komunikaci, na co již také upozornili někteří novináři. Nelíbí se nám celková rozmlženost a nepružnost celé organizace, která nakonec vede k nefér jednání ze strany organizátorů. Oficiálně je totiž stále platná informace, že trojice nominovaných interpretů v dané kategorii vystoupí živě.

Pouze Jaromír Nohavica se „provinil“ tím, že vyhlášení z důvodu turné po Polsku nestihne, a tudíž o šanci dostat cenu přichází. Sunflower Caravan kvůli potvrzenému živému vystoupení na cenách jeden koncert z právě probíhajícího turné zrušili a zablokovali si také další den na zvukovou zkoušku, čímž byly splněny všechny požadavky pořádající agentury. Předávání cen se přesto zúčastníme a děkujeme všem, kteří nám vyjadřují podporu.

zdroj: Sunflower Caravan
zavřít