Goldfrapp vydali desku Head First

Vydáno 25.03.2010 | autor: PR

Dvojice Goldfrapp právě vydala novou desku Head First. V rádiích, televizi a na internetu ji propaguje aktuální singl Rocket, který mezi skalními příznivci kapely vzbudil silné emoce.

Goldfrapp vydali desku Head First Goldfrapp vydali desku Head First

Goldfrapp vzešli z alternativní scény. Začínali se snovou a melancholickou hudbou, která by se snad dala nazvat trip hopem. Později se dostali ke svižnějším elektronickým experimentům a ačkoli tvořili výrazné a melodicky silné písničky, vždycky je balili do složitějších aranží, což býval ve vztahu k rádiím nejen u nás problém. Nikdy se tak nestali klasickým mainstreamovým interpretem, jejich příznivci se vždy rekrutovali hlavně z alternativní komunity. S novinkou Head First se dost možná leccos změní.

 

 

Nové album Goldfrapp vyznívá až překvapivě pozitivně. Nahrávka Head First nabízí nečekaně veselé písničky v provedení, které je přístupnější širšímu publiku než kterákoli předchozí deska adorovaného dua. Třeba zmiňovaný singl Rocket. V písničce se skupina inspiruje diskotékovou hudbou osmdesátých let a blyštivou hudbu interpretuje vskutku věrohodně a přesvědčivě. Je to zjevná reakce na vlnu spojovanou se jmény jako La Roux nebo Little Boots. V podobném duchu se nese celá deska, vlivy diska a melodického syntezátorového popu se prolínají snad každou z devíti skladeb. Ano, Goldfrapp jsou skutečné děti ráje! Jejich kouzlo charakterizované éterickým jiskřením či prchavou pomíjivostí typickou hlavně pro pomalejší náladové nahrávky se přesto úplně nevytratilo.

 

 

Goldfrapp vždy stavěli na charismatu a podmanivé síle zpěvačky Alison, v hudbě se nepodbízeli a dělali ji po svém. A nejinak je tomu nyní. Vždyť mohli přijít s další variací na úspěšné album Seventh Tree, dál rozvíjet model nadpozemského popu a nic neřešit. Místo toho se vydali nečekaným směrem a pokusili se redefinovat popovou taneční hudbu.

zdroj: EMI Music

zavřít