Wilder přiveze depešáckou nostalgii

Vydáno 26.03.2010 | autor: PR

Alan Wilder, bývalý člen Depeche Mode, přijede v dubnu do Prahy se svým hudebním projektem Recoil. Podle jeho slov bude pražský koncert maximálně zajímavý a jedinečný.

Wilder přiveze depešáckou nostalgii Wilder přiveze depešáckou nostalgii

"Je to první turné Recoil v pětadvacetileté historii a já bych byl velmi rád, kdyby každý koncert, který bude jeho součástí, byl maximálně zajímavý a jedinečný," napsal Wilder v osobním dopise. Turné, které dostalo výstižný název A Strange Hour with Alan Wilder & Paul Kendall, se uskuteční u příležitosti vydání alba Selected. Výběrová kompilace nabídne zásadní momenty z pěti dosud vydaných desek, její limitovaná edice bude navíc obsahovat také rarity a remixy. Živé vystoupení Recoil by se dle slov Alana Wildera mělo značně lišit od klasických pódiových prezentací.


"S Paulem budeme obsluhovat laptopy a různé efekty a hrát muziku Recoil v nových úpravách a verzích, které budou pro každý koncert jiné. Nedílnou součástí každého vystoupení budou vizuální efekty a krátké filmy, které poběží v souladu s hudbou," popisuje Wilder události, které by se měly odehrávat na pódiu. Hlavní pozornost návštěvníků by podle něho měla být upřena právě na obrazovou složku, instrumentální hudba bude zejména dotvářet atmosféru vizuálních efektů.

V Praze se Recoil představí 17. 4. v KC Vltavská. Připomeňme, že Wilder založil projekt Recoil v polovině osmdesátých let, vydal desky Hydrology (1988) a Bloodline (1990). V roce 1995 opustil Depeche Mode a začal se věnovat výhradně Recoil, s nimiž natočil další tři alba Unsound Methods (1997), Liquid (2000) a subHuman (2007).

zdroj: EMI

Exkluzivní rozhovor s Alanem Wilderem přináší REPORT 4/10 (vychází 1.4.).
zavřít