Tata bojs: porazíme Monkey Business

Vydáno 27.03.2010 | autor: PR

Jeden klub a dvě kapely naproti sobě. Čtyři kola souboje. O vítězi rozhodnou diváci. Tak zní pravidla Red Bull Soundclash, hudební bitvy, kterou v dubnu svedou Tata Bojs s Monkey Business.

Tata bojs: porazíme Monkey Business Tata bojs: porazíme Monkey Business

Skupina Tata Bojs je na soustředění – aby porazila nervozitu, píše skladby na novou desku; po večerech pak vybírá nejúčinnější zbraně ze svého písňového repertoáru do souboje s Monkey Business. „Už máme vyvolených několik horkých favoritů, ale definitivní bojová soupiska ještě nepadla,“ hlásí necelý měsíc před rozhodujícím utkáním Mardoša, zatímco zkouší jednu z tanečních písní kapely Tata Bojs vměstnat do žánru country a pokračuje v líčení soutěžní taktiky.


Budeme se snažit naše vystoupení udělat pro lidi co nejzábavnějším – vůbec totiž nevíme, co od tohoto večera, který je natolik zvláštní, že jsem se s něčím obdobným v životě nesetkal, vlastně čekat. Ale i pro tuhle neobvyklost jsme se rozhodli soutěže Red Bull Soundclash zúčastnit. Už jsme dokonce psali našim fanouškům a přátelům, aby nás přišli podpořit, že na jejich tleskání bude velmi záležet. Nejsme si totiž jistí, jaké máme šance na vítězství, ale rozhodně bychom se chtěli umístit nejhůře do třetího místa!


Se zábavným duchem vstupuje do ringu i kapela Monkey Business – o soutěžních písních má už jasno, jejich přetvoření do žánrově odlišných kabátců pro skupinu muzikantů soustředěných kolem Romana Holého nebyl nejmenší problém: „Vybrali jsme co nejhybnější písničky a snadno je předělali do jiných stylů. To výběr hosta nám zabral skoro půldruhé hodiny, každý jsme museli vypít asi dvanáct piv, užili jsme přitom obrovský kopec srandy, ale výsledek bude stát za to!“ Ostatně právě zábava je tím, co Monkey Business přimělo zúčastnit se tohoto velkého klání not.


Jelikož jsme hudební skupina a živé hraní je pro nás jediná možná forma zábavy, tak jsme rádi přijali nabídku do soutěže Red Bull Soundclash. Navíc Tata Bojs jsou přátelská a zábavná kapela, takže společné soustředění by mohlo přinést nemálo nezapomenutelných zážitků,“ soudí kapelník Roman Holý, známý svou pečlivostí věnovanou všem svým projektům. Tentokrát však trestuhodně opomenul stránku publika. „Sezvat do SaSaZu prostřednictvím našeho webu co největší počet fanoušků mě vůbec nenapadlo!“ Přesto nepochybuje o dobrém umístění: „Jsme přiměřeně sebevědomá skupina… Vlastně dost sebevědomá! Takže se rozhodně nespokojíme s horším, než s druhým místem!“

Red Bull Soundclash
se odehraje 16. dubna v pražském SaSaZu. Večerem provede Tomáš Hanák.

zdroj: www.redbullsoundclash.cz
zavřít