Traband se vám zažerou až do masa

Vydáno 30.03.2010 | autor: redakce

Traband právě vydávají v digitální podobě nové album Domasa, na CD bude k dostání od 19. dubna. Kapela Jardy Svobody opět mění styl a počet členů, to nejdůležitější – poetika – ale zůstává.

Traband se vám zažerou až do masa Traband se vám zažerou až do masa

Traband, který brázdí podia již od roku 1995, má jednu zásadní konstantu. Je to skladatelský rukopis Jardy Svobody, leadra, zpěváka, kytaristy a zakladatele skupiny. Tato konstanta přetrvává přes všechny hudební změny, kterými Traband za posledních 15 let prošel. Po rockových začátcích a veleúspěšném „dechnu“ nastalo zklidnění u předchozího alba Přítel člověka a řada přestávek v koncertování.


Nyní se vrací dohry opět rockovější zvuk, který pro kapelu není až zas takovou zásadní změnou, jak potvrzuje Jarda Svoboda. „Já ty naše proměny nevnímám nijak radikálně, pro mě je to stále směřování k písničce. A jestli je nové album rockovější a jiné zase vyklidněné, to je jen odraz momentálního duševního rozpoložení v kapele.“ Dvanáct skladeb na CD doplnil i videoklip na úvodní skladbu Indiáni ve městě.



Animovaným příběhem opatřili skladbu tvůrci videoklipu Marek Rubec a Aleš Výmola. Album Domasa se objevuje kromě digitální formy i na CD ve dvou formátech, stejně jako Přítel člověka, levnější plastové edici a limitovaná série v exkluzivním obalu, šedesátistranné knížečce s pevnou vazbou. Kromě textů v češtině a angličtině bude obsahovat i řadu ilustrací od Jardy Svobody. Traband v posledních letech prodělal řadu zastávek, nyní však je opět trvale na cestě.

Přesvědčit se, jak to Trabandu jede, můžete na křtech alba 22. 4. v Brně (Fléda) a 29. 4. v Praze (Futurum).

zdroj: Indies
zavřít