Wilder: návrat ztraceného Depešáka

Vydáno 30.03.2010 | autor: PR

Alan Wilder, ikona elektronické hudby a bývalý člen Depeche Mode, zavítá 17. dubna do pražského KC Vltavská. V české metropoli představí živě svůj hudební projekt Recoil.

Wilder: návrat ztraceného Depešáka Wilder: návrat ztraceného Depešáka

Alan Wilder přijede do Prahy téměř po třech letech a na rozdíl od první návštěvy, kdy se v září 2007 pouze setkal a popovídal s fanoušky, bude ta letošní obohacená o exkluzivní živou hudební prezentaci. Praha se totiž stane jednou z nemnoha zastávek, na kterých tento charismatický umělec představí největší hity svého projektu Recoil v audiovizuální podobě. Letos na jaře vyjde první, výběrové album projektu Recoil, na které seřadil Wilder nejen největší hity, ale též písně, které on sám považuje za ty nejlepší.


Deska ponese název Selected a její vydání je ohlášeno na 19. dubna. Náročnější fanoušky dozajista potěší, že výběrové album vyjde i v dvoudiskovém provedení, které přinese i mnoho remixů a alternativních verzí Alanových skladeb. Na dubnové akci A Strange Hour with Alan Wilder & Paul Kendall se s Alanem Wilderem, jak již název prozrazuje, představí i jeho věrný kamarád, producent a skladatel Paul Kendall, který byl taktéž u zrodu výběrového alba Recoil.



Připomeňme, že Alan Wilder se zásadně podílel na vzniku jedněch z nejvýznamnějších a nejprodávanějších alb Depeche Mode, kterými jsou bezpochyby Violator či Songs Of Faith And Devotion. Své zastoupení bude na koncertu 17. dubna bude mít i česká scéna. Od devíti hodin se představí éterická Monika Načeva s virtuózním kytaristou Michalem Pavlíčkem. Před půlnocí vystoupí Lakeside X se speciálně upraveným setem.

zdroj: EMI

Rozhovor s Alanem Wilderem čtěte v REPORTu 4/10 (vychází koncem tohoto týdne).
zavřít