Simply Red: kariéru zakončí v Praze

Vydáno 02.04.2010 | autor: redakce

Simply Red v čele se zrzavým zpěvákem Mickem Hucknallem se přijíždí rozloučit do Prahy. Čeká je poslední turné, symbolicky nazvané Farewell, v jehož rámci zahrají 14. 11. v pražské Tesla Areně.

Simply Red: kariéru zakončí v Praze Simply Red: kariéru zakončí v Praze

Od své první tour v roce 1985 odehráli přes 1100 show pro více než 11 milionů lidí, po celém světě prodali přes 55 milionů alb, 31 jejich songů se dostalo do TOP 40 UK a dostali tři Brit Awards. „Nikdy jsem si nedokázal představit, že bych se ve své kariéře dokázal dostat takhle daleko,“ dodává Hucknall. „Chceme toto finální výročí prožít se všemi lidmi, kteří mají rádi naši hudbu.“ Skupina Simply Red vznikla v post-punkové éře roku 1984. V kapele se vystřídala celá řada hudebníků. Nejvýraznější osobností kapely je bezesporu zpěvák a frontman Mick Hucknall.


V roce 1985 vydali Simply Red svou debutovou desku Picture Book. O pětadvacet let později Mick Hucknall prohlásil: „Čtvrt století Simply Red bude tak akorát dost.“ Charismatický zrzavý zpěvák dodal, že se chce soustředit na svoje vlastní album, které by se mělo nést na vlně nové formy muziky ovlivněné stylem R&B ze 60. let. „Je to velká výzva, ale nemohu to udělat pod značkou Simply Red,“ řekl Hucknall. Kapela zahájí své poslední turné v dubnu v Jižní Americe, pak pokračuje do Asie, Austrálie, na Nový Zéland a od září do prosince ji čeká Evropa.



zdroj: WTF Entertainment
zavřít