Sperm: za Káju Gotta vstup zdarma

Vydáno 11.04.2010 | autor: PR

Sperm Festival letos proběhne 23. – 25. dubna v MeetFactory na pražském Smíchově a láká na volné vstupy pro nálezce vinylů Karla Gotta.

Sperm: za Káju Gotta vstup zdarma Sperm: za Káju Gotta vstup zdarma

Fanoušci se mohou těšit na baltimorského elektronického hudebníka s klasickým hudebním vzděláním z konzervatoře na newyorské univerzitě Dana Deacona, který vydal minulý rok úspěšnou druhou desku Bromst. Příznivce elektronické hudby jistě potěší i polovina výjimečně talentovaného dua Super_Collider Cristiana Vogela. Ten vystoupí společně s předním českým audiovizuálním umělcem Janem Šrámkem (VJ Kolouch) v exkluzivním živém setu. Kytary bude reprezentovat americká indie-skupina Why?, která zabodovala minulý rok svým druhým albem Eskimo Snow.


Minimal techno bude servírovat německý hudebník, DJ a producent Pantha du Prince. Multiinstrumentalista Rob Barber a zpěvačka Mary Pearson tvořící elektronické duo High Places z Brooklynu, jež má za sebou album High Places vs. Mankind z letošního dubna. Překvapením letošního ročníku jistě bude třicetiletý průkopník žánru dubstep, DJ a producent Barry Lynn vystupující pod jménem Boxcutter. V rámci audiovizuálních performance se návštěvníci mohou těšit na trojici: Vladimira 518, Ondřeje Anděru (Sifon z WWW) a Davida Vrbíka, kteří premiérově představí svoji performance SPAM – Karel Gott Prager věnovanou architektu Karlu Pragerovi v objektu, který není přímo spojený se jménem kontroverzního architekta.


V minulých týdnech dal o sobě festival vědět i netradičním propagačním formátem – vinylovou deskou, kterou mohli návštěvníci najít v pražských klubech, kavárnách i obchodech. Sperm Festival využil veřejný městský prostor a rozhodl se ho tímto způsobem oživit, navíc recykloval již staré hudební desky. Organizátoři přišli s nápadem, jak se odměnit hudebním fanouškům. Do kaváren (tj. ne na ulici) mezi ostatní vinyly zamíchali 30 desek s hudbou zlatého slavíka Karla Gotta. Každý, kdo festivalový vinyl s Kájou najde, dostane volný vstup na páteční program s představením SPAM – Karel Gott Prager.

zdroj: www.sperm.cz
zavřít