Gossip: objemní rockeři v Praze

Vydáno 19.04.2010 | autor: redakce

Americké indie rockové trio Gossip přijede i se svou hlasově a tělesně nezaměnitelnou zpěvačkou do pražského SaSaZu, kde zahraje 26. června.

Gossip: objemní rockeři v Praze Gossip: objemní rockeři v Praze

Gossip jsou kapelou, kterou rozhodně předchází rozporuplná celosvětová mediální pověst. Dá se předpokládat, že pokud jste o ní neslyšeli, že jste určitě někde zaregistrovali těžko přehlédnutelnou zpěvačku Beth Ditto, o které bulvární plátky píší v souvislosti s jejím odmítavým postojem k hubnutí, k holení různých tělesných partií a používání deodorantů. Gossip se dali dohromady v roce 1999 v Olympii a debutovali eponymním EP u nezávislého labelu K Records. O dva roky později přišla debutová deska That´s Not What I Heard U Kill Rock Stars. Žádný zásadní průlom se nekonal a po druhé desce Movement navíc kapelu opustila bubenice.


S novou punkovou perkusistkou dostala kapela mnohem energičtější drive, který byl následně součástí úspěchu třetí desky Standing In The Way Of Control. V roce 2006 stačil jediný singl v novém (Soulwax) remixu, aby se z "otloukánka" v prudérním arkansaském maloměstě stala nejvýraznější ikona světové indie scény. Standing in the Way of Control je pravděpodobně nejpoutavějším hudebním příběhem roku 2006, kdy trio Gossip vydalo stejnojmennou třetí desku na labelu Kill Rock Stars.



Z titulního singlu, který se navážel do americké legislativy neumožňující sňatky stejných pohlaví, se okamžitě stala hymna všech parties. Kolem Gossip se toho v mezičase od Standing in the Way of Control a loňskou novinkou Music for Men odehrálo tolik nehudebního, že málem zapadlo to, jaká vlastně jsou kapela a jak fenomenální je Beth Ditto, zpěvačka s kapacitou Arethy Franklin.

zdroj: SONY Music
zavřít