Kytarista Guns N´Roses míří do Prahy

Vydáno 19.04.2010 | autor: PR

Bývalý kytarista Guns N´Roses vystoupí v České republice! Slash patří mezi nejrespektovanější sólové muzikanty a v pražské Tesla Areně předvede 8. června, proč tomu tak je.

Kytarista Guns N´Roses míří do Prahy Kytarista Guns N´Roses míří do Prahy

Slash přijede v rámci turné ke svému eponymnímu sólovému albu, které vychází letos v dubnu. Do Guns N´Roses vstoupil tento kytarista s typickým cylindrem na hlavě krátce po založení skupiny v roce 1985. Brzy se paralelně s raketovým úspěchem kapely vypracoval na kytarovou špičku a přiblížil se svým vzorům Jimmy Pageovi a Jimi Hendrixovi. Vedle nich také v roce 2007 dostal hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.

V srpnu 2009 ho časopis Time zařadil na druhé místo v žebříčku „deseti nejlepších hráčů na elektrickou kytaru všech dob“. V seznamu „padesáti nejlepších kytaristů všech dob“ dle webu Gigwise se umístil na 21. místě. Po odchodu z Guns N´Roses v roce 1995 založil několik kapel, koncertoval s mnoha dalšími muzikanty a hostoval na nespočtu nahrávek – mimo jiné například s Michaelem Jacksonem v hitu Black or White. Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji od 19. dubna.

V aktuálním REPORTu 4/10 najdete recenzi Slashovy sólové desky, kterou rozebral Roman Jireš. 

zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít