Jeff Beck servíruje orchestrální rock

Vydáno 27.04.2010 | autor: PR

Slavný kytarista Jeff Beck vydal po sedmi letech nové album. Desku Emotion & Commotion natočil s více jak šedesátičlenným orchestrem a s pilotním singlem, který najdete uvnitř, mu pomohla Joss Stone.

Jeff Beck servíruje orchestrální rock Jeff Beck servíruje orchestrální rock

Společně se pustili do úprav tak rozdílných děl, jako jsou Pucciniho Nessun Dorma, Elegy For Dunkirk z filmu Pokání, Somewhere Over The Rainbow z legendárního Čaroděje ze země Oz či interpretace Corpus Christi Carol od Benjamina Brittena. Album vzniklo minulý rok v Sarm studiích v Londýně ve spolupráci s držiteli mnoha ocenění, producenty Stevem Lipsonem a Trevorem Hornem.


K rozmanitému zvuku alba přispěli mimo řady jiných skvělých hudebníků také jeho tradiční spoluhráči Vinnie Colaiuta na bicí, Jason Rebello na klávesy a Tal Wilkenfeld na basovou kytaru. Na albu se dále podílely zpěvačky Imelda May, Olivia Safe a hlavně nositelka Grammy Joss Stone. Jeff Beck říká, že nápad propojení kytary s orchestrem se rozvinul díky jeho zkušenosti s verzí 5. symfonie Gustava Mahlera, kterou nahrál před několika lety.



zdroj: Supraphon
zavřít