Letiště Tempelhof ožije hudbou

Vydáno 05.05.2010 | autor: redakce

Letošní ročník Berlin Festivalu nabídne ve dnech 10. a 11. září vystoupení Editors, LCD Soundsystem, Trickyho, Peaches, Soulwax, Boys Noize, Fever Ray a mnoha dalších.

Letiště Tempelhof ožije hudbou Letiště Tempelhof ožije hudbou

Berlínské letiště Tempelhof sehrálo klíčovou roli v období mezi červnem 1948 a květnem 1949, kdy bylo součástí slavného leteckého mostu, který zajišťoval zásobování západními mocnostmi kontrolované části Berlína. V roce 2008 bylo letiště uzavřeno navzdory mohutnému odporu ze strany veřejnosti. Radnice se rozhodla přeměnit celý areál na místo, které by sloužilo nejrůznějším kulturně-společenským akcím. Letištní budovy z dvacátých let minulého století byly prohlášeny za kulturní památku.


Jako ideální se letiště Tempelhof ukázalo pro pořádání Berlin Festivalu, který se nyní rozrostl již do dvou dnů, během nichž nabídne vystoupení více než 70 kapel. Mezi hlavní taháky letošního ročníku patří Editors, LCD Soundsystem, Tricky, Peaches, Soulwax, Boys Noize, Fever Ray, Caribou, Lali Puna, Blood Red Shoes, Why?, Adam Green, Seabear nebo The Wedding Present.

tp
zavřít