Tom Petty vzkřísil lamače srdcí

Vydáno 10.05.2010 | autor: redakce

Tom Petty a The Heartbreakers o sobě dávají po dlouhých osmi letech opět vědět. Na 14. června přichystali nové album Mojo, jímž ohlašují návrat ke své původní hudební podstatě.

Tom Petty vzkřísil lamače srdcí Tom Petty vzkřísil lamače srdcí

Tímhle albem chci lidem ukázat, co my slyšíme při společném hraní. Mojo je přesně to, čím žije kapela, když si z radosti hraje sama pro sebe,” říká Tom Petty. Na Mojo najdete americkou muziku ve vší její rozmanitosti - od rock ‘n’ rollu ke country a elektrickému i akustickému blues. V Pettyho textech jsou obrazy, které s melodií zvolna vklouznou do vaší hlavy – bosá dívka ve vysoké trávě žvýkající cukrovou třtinu, střet se zákonem po divokém mejdanu kamarádů s motelovými pokojskými nebo elektrizující blues o milostném románku třetího amerického prezidenta Thomase Jeffersona s jeho černou otrokyní Sally Hemingsovou.


Petty by se určitě bránil tvrzení, že je snad básníkem, ale jako jasně jižanský autor také on oplývá tím speciálním slovníkem, humorem a citlivostí. Je to album přicházející po celých osmi letech od Pettyho poslední studiové práce The Last DJ.

MOJO - seznam skladeb:
01. Jefferson Jericho Blues
02. First Flash Of Freedom
03. Running Man’s Bible
04. The Trip To Pirate’s Cove
05. Candy
06. No Reason To Cry
07. I Should Have Known It
08. U.S. 41
09. Takin’ My Time
10. Let Yourself Go
11. Don’t Pull Me Over
12. Lover’s Touch
13. High In The Morning
14. Something Good Coming
15. Good Enough

zdroj: Supraphon
zavřít