Imagine Project Herbieho Hancocka

Vydáno 25.05.2010 | autor: PR

The Imagine Project je nové CD novátorského hudebníka Herbieho Hancocka, umělce, který mnohokrát získal cenu Grammy. Vychází 22. června, společně s videonahrávkami z vystoupení k tomuto projektu po celém světě.

Imagine Project Herbieho Hancocka Imagine Project Herbieho Hancocka

Podpoří jej koncertní turné, na kterém Hancock oslaví se svými fanoušky své sedmdesáté narozeniny. Hancockovi při té příležitosti přijdou na pódium popřát a vystoupí s ním tito známí umělci: Anoushka Shankar, Seal, Pink, John Legend, Juanes, Jeff Beck, Konono No l, Lionel Loueke, Ceu, Dave Matthews, Lisa Hannigan, Derek Trucks, Susan Tedeschi, Chaka Khan, Tinariwen, The Chieftains, Marcus Miller, Wayne Shorter, Oumou Sangare, Los Lobos, India.Arie, James Morrison, Toumani Diabete a další.

 


 

Narozeninové koncerty se budou konat 24. června v Carnegie Hall a 1. září  v Hollywood Bowl Los Angeles, California. Jedná se o ojedinělou a neslýchanou nahrávku a video, na které najdeme Hancockovy spolupráce s více než tuctem superhvězd ze všech možných regionů na světě. Využití univerzálního hudebního jazyka k vyjádření hlavních témat, jako je mír a globální zodpovědnost, kombinuje Hancockovu hudební vizi se stylovými "lokálními" identitami kultur z celé planety. Navíc nahrávání každé hudební session bylo zaznamenáno na místě a objeví se na plánovaném EPK a dokumentu. Značný kus práce na tomto projektu odvedl také už veterán mezi producenty Larry Klein.


The Imagine Project vychází 22. června na labelu Hancock Records/Red. a obsahuje následující skladby:

01 - The Song Goes On s Anoushkou Shankar (dcera sitarového mága Raviho Shankara, která se věnuje stejnému nástroji), dále zde hostují Chaka Khan a Wayne Shorter. Nahrávalo se v indické Bombaji s místními hudebníky.

02 - Don’t Give Up - duet nahraný v Londýně a Los Angeles, na kterém uslyšíte Pink a Johna Legenda.

03 - Imagine - hvězdná sestava! - Seal, Pink, Konono No l, Jeff Beck, Oumou Sangare, India.Arie, Lionel Loueke a Marcus Miller nahráli skladbu v Evropě i v zámoří (Paříž, Londýn, Los Angeles).

04 - Tamatant Tilay/Exodus - spolupracují Tinawiren a stále více uznávaní Los Lobos.

05 - The Times, They Are A’ Changin’ - hostují The Chieftains, Toumani Diabete, Lionel Loueke a Lisa Hannigan, nahráno v Irsku.

07 - Tomorrow Never Knows - spolupráce s Davem Matthewsem.

08 - Space Captain - Derek Trucks a Susan Tedeschi.

09 - La Tierra - nahrána s latino superstar Juanesem v Miami.

10 - A Change Is Gonna Come - s Jamesem Morrisonem.

11 - Tempo de Amour - hlas brazilské zpěvačky a písničkářky Ceu, nahraný v Sao Paulo.


"Hudba je univerzálním jazykem,"
říká Hancock. “The Imagine Project ukazuje, že se díky tomu tímto způsobem může sjednotit nespočítatelný počet národů. Moje víra a naděje je, že hudba může být metaforou pro snahu lidí žít na této nádherné planetě všichni v harmonii."

 


Herbie Hancock své univerzální myšlence podřídil i způsob nahrávání. Kdekoliv to bylo možné, nahrával skladby s umělci v jejich domovských zemích. Právě díky tomu na ní najdeme duch, srdce, barvy a vůně všech koutů světa. The Imagine Project je citovou nahrávkou, hudebním dobrodružstvím bourajícím hranice. Je prostě oslavou a výzvou k akci.

The Imagine Projec
t je dalším krokem v Hancockově ojedinělé kariéře, která posunovala hudební styly. Má za sebou nepřeberně úspěchů a světových ocenění, nemluvě o jeho všeobecném respektu. V roce 2007 získal Grammy za nejlepší album roku River/The Joni Letters. Time Magazine jej zařadil mezi 100 nejvlivnějších lidí světa, řadu cen posbíralo jeho album Possibilities (objevilo se také ve filmové verzi).

Album The Imagine Project bude vydán v několika formátech - tradiční album doplní filmový dokument, čekají se "webisodes" z koncertů a samozřejmě zaznamenána budou také již zmíněná vystoupení v Carnegie Hall a Hollywood Bowl.

Majitel mnoha významných hudebních cen, producent Larry Klein (podepsaný na nahrávkách Joni Mitchell, Madeline Peyroux, Luciana Souza, Tracy Chapman nebo Melody Gardot, s nímž spolupracoval na nahrávce River) se podílel na nahrávce tohoto alba. The Imagine Project tady zůstane jako výzva k toleranci, míru, lidskosti a vzájemnému respektu. Respektu k planetě, na které žijeme my všichni.

Zdroj: Sony Music
zavřít