Xindl X: zamilovaný na poušti

Vydáno 04.06.2010 | autor: PR

Xindl X natočil společně s Olgou Lounovou nový singl Láska v housce, ke kterému vznikl i videoklip, nesoucí se v orientálním duchu. Skladba je předzvěstí nové desky, na níž Xindl X začal pracovat.

Xindl X: zamilovaný na poušti Xindl X: zamilovaný na poušti

Svým pojetím a výpravou je skladba, která se objeví na chystaném albu, značným posunem vpřed a v tomto ohledu nezůstalo jen u hudby, ale i v klipu. Celé zpracování se nese v orientálním duchu a jak Olga, tak Xindl X jsou v novém videu skoro k nepoznání. "Láska v housce je písní o lásce. Ale o lásce, co už prošla žaludkem," říká Olga Lounová a Xindl X dodává: "Také to je o tom, jak se z lásky a z mezilidských vztahů v dnešní době stává fastfood. O tom, jak jsme přijali život, kde kvantita nahrazuje kvalitu, a teď se divíme, že nám nezbývá než podřídit se sérii kompromisů."


I když se píseň odehrává ve fastfoodu, což je prostředí spjaté se západním světem, píseň i klip se nesou v duchu Blízkého východu. Video natáčel režisér Jaroslav Fuit a celý produkční tým nedávno uvedeného nezávislého filmu Dvojka. Singl Láska v housce je první předzvěstí nového Xindlova alba, které vyjde na podzim. Zároveň je to první píseň natočená s novou sestavou muzikantů, s níž bude Xindl X od července vystupovat. Novými členy jeho kapely jsou bubeník David Landštof, baskytarista Jan Cidlinský a klávesista Dalibor Cidlinský jr. - všichni zkušení muzikanti, známí z dřívější spolupráce s Anetou Langerovou či Tomášem Klusem.

Na klip se můžete podívat ZDE.

zdroj: Championship Music
zavřít