Kasabian na Open Air festivalu

Vydáno 12.06.2010 | autor: PR

Sběratelé prestižních hudebních cen a zároveň kapela, která plní stadiony a vévodí line-upům největších evropských festivalů. To jsou britští Kasabian.

Kasabian na Open Air festivalu Kasabian na Open Air festivalu

Jedna z nejžhavějších kapel evropské indie scény, která dorazí do Panenského Týnce. Kasabian jsou třešničkou na dortu v rámci programu Open Air Festivalu. Samozřejmě se můžete těšit i na další zahraniční interprety jako Faithless (UK), Röyksopp (NOR), Kosheen Djs (UK), The Kissaway Trail (DK), Arno (BE), LTJ Bukem & MC Conrad (UK), Richard Müller (SK) a Kontrafakt a Rytmus (SK). Na místě vystoupí také desítky českých kapel, které patří k tuzemské hudební špičce.

 


Dalšími pilíři programu jsou sportovní program a aktivity pro rodiny s dětmi. Tedy cosi, co se běžně nazývá souslovím „doprovodný program“. To už ale v případě Open Air Festivalu neplatí. Ne snad, že bychom se nedočkali zážitků, adrenalinu i atrakcí pro nejmenší. Rozdíl je v tom, že těchto aktivit je tolik, že se je už nemůžeme označovat za „doprovodné“. Novou hvězdou na line-upu tak není další kapela, ale pestré aktivity a zábava pro návštěvníky. Open Air Festival přinese například možnost proletět se ve vrtulníku, projet se na čtyřkolce nebo zažít jízdu v zorbingové kouli. Všechen adrenalin a zábava se obejde bez starostí o malé nezbedy, které pohlídají zkušení instruktoři ve festivalové školce.

Slovo „nuda“ si vyškrtněte ze slovníku


V Panenském Týnci vyroste sportovní a adrenalinový park – Yellow Point zóna. Klidnější povahy si budou moci půjčit koloběžky, vozítka Segway, případně si zahrát beach voleyball nebo relaxovat při kroketu. Milovníci lechtavých pocitů v žaludku určitě ocení půjčovnu „sedmimílových“ Kangoo bot, zorbing, bungee running... Kdyby náhodou ani tahle směsice pestrých aktivit lovcům adrenalinu nestačila, pak si můžete zastřílet v paintballové střelnici, nebo se třeba proletět v helikoptéře, případně se projet v okolí Panenského Týnce na čtyřkolce.

Kromě sportovních aktivit v Yellow Point zóně se pobavíte a zároveň poučíte u workshopů neziskových organizací. Vyzkoušíte si sklářské řemeslo, bubnování, ochutnáte dobroty fair trade a při tom všem se dozvíte o tom, jak a komu neziskový sektor u nás pomáhá.

Divadla, klauni, festivalová školka – Open Air Festival se těší na malé návštěvníky
Open Air Festival v Panenském Týnci rád uvítá celou rodinu. Pro nejmenší nachystal celou řadu atrakcí v O2 Extra dětském koutku. Kromě prolézaček a workshopů to budou divadelní představení pro děti (včetně loutkových), klauni, malování na obličej, soutěže... Samozřejmě, že po skončení zábavy budou rodiče potřebovat své děti uložit na hlídané a osvětlené místo.

Chcete na chvilku „zapomenout“ na starosti s dětmi? Open Air Festival vám rád smaže jednu vrásku na čele. V rámci festivalové školky si můžete „odložit“ svého potomka. Podmínkou je, aby dítěti byly alespoň tři roky. S dětmi si budou hrát vyškolení pracovníci. Hodina hlídání vyjde na 100 korun. Každý ze zákazníků O2 bude mít jednu hodinu hlídání v rámci festivalu zdarma.

Areál, do kterého se pohodlně vejdeme

Festivaloví architekti v uplynulých týdnech skládali mozaiku jednotlivých pódií, stanů a atrakcí Open Air Festivalu do nové mapy. Výsledek najdete odedneška na webu www.openairfestival.cz. Majitelé vstupenek se mohou těšit na pět hudebních a jedno divadelní pódium, sportovní, dětskou a workshopovou zónu a občerstvení z nejrůznějších světových kuchyní.

Festivalový areál je dělený na jednotlivé zóny, které jsou přizpůsobitelné počtu návštěvníků. Po příjezdu na letiště v Panenském Týnci se návštěvníci ubytují v kempu, dostanou pásku na ruku a mohou pokračovat do festivalového areálu. První den festivalu, tedy čtvrtek 12. 8. bude v provozu pouze jedna polovina areálu. „Ze zkušeností s pořádáním jiných festivalů už víme, že většina návštěvníků dorazí v pátek. Zřejmě ne všichni dostanou od šéfa vysněnou dovolenou,“ zažertoval si promotér festivalu Michal Lukeš. „Rádi bychom na čtvrtek pozvali i místní obyvatele, aby se šli s festivalem osobně seznámit a užít si třeba koncert Monkey Business a dalších kapel. Kvůli naší akci navíc nemusí rozbíjet svá prasátka, vstupné v rámci prvního dne je nula korun,“ dodal Michal.

Plný provoz zažije festivalový areál v pátek a v sobotu 13. a 14. srpna. Každá z hlavních stageí u sebe pojme až 15tisícový dav. To dává teoretickou kapacitu areálu až 30 tisíc návštěvníků. „Když jsme náš festival v únoru představovali, optimisticky jsme mluvili o přibližně 15 tisících lidech jako o návštěvnosti, se kterou bychom byli v rámci prvního ročníku spokojení. A soudě podle předprodejů se možná můžeme těšit i na větší počet návštěvníků, s čímž se náš areál ale dovede pohodlně vyrovnat,“ řekla manažerka akce Marie Marková. Vzhledem k očekávanému počtu návštěvníků myslí festival ve spolupráci s O2 i na ekologii. Také proto vytřídí přes 90 % odpadu, který přímo z festivalu odveze ke zpracovatelům k recyklaci. Navíc klasické nádobí a kelímky nahradí „zelenější“ varianta z BIO plastů. Ty jsou vyrobeny z obnovitelných přírodních zdrojů, například z kukuřice. BIO plastové nádobí se nerozkládá řadu let, ale pouhých 90 dnů.

Akce 1+1 vstupenka zdarma pokračuje, O2 má i další výhody


Zájemci o koupi vstupenky na Open Air Festival mohou stále využít výhodnou akci 1+1 vstupenka zdarma v rámci předprodeje. Lístek tak vyjde v přepočtu na pouhých 440 korun. „Naši zákazníci, kteří jsou členové O2 Extra, mají možnost získat tuto výhodu až dokud se neuzavřou festivalové předprodeje, případně do vyprodání zásob,“ říká Tomáš Dufek, manažer pro sponzoring a interaktivní partnerství společnosti Telefónica O2. „Akci jsme se rozhodli prodloužit, protože zájem o zlevněné vstupenky neklesá,“ dodal Tomáš Dufek. Další dobrou zprávou pro budoucí návštěvníky je, že cena lístků v předprodeji už dál neporoste.

Open Air Festival však myslel i na návštěvníky, kteří nemohou akci 1+1 využít. Pro ně platí z běžné ceny vstupenky v předprodeji (880 korun) další možnosti slev. Majitelé studentských karet ISIC – ALIVE – ITIC ušetří 150 korun z aktuální ceny vstupenky. Festivaloví junioři (ve věku 13 - 18 let), stejně jako důchodci, mají slevu 18 % z  ceny vstupného. Nejvýhodněji se ovšem na festival dostanou děti do 12 let, které v doprovodu dospělého mají tři dny plné zábavy za příjemných 0 korun. „Pokud chcete místo ušetřených peněz raději prožít gurmánský zážitek, pak určitě nepohrdnete nabídkou na jídlo z festivalového menu zdarma v restauraci Starý pán,“ upozorňuje manažerka festivalu Marie Marková.

Zdroj: Open Air Festival
zavřít