Dymytry dokončují album

Vydáno 14.06.2010 | autor: PR

Pražská metalová skupina Dymytry sbírá v poslední době ocenění v jedné hudební soutěží za druhou. Ve finále je i jejich připravované deska s názvem Neser!, ze které vypouští do éteru sigl Dejte mi pít.

Dymytry dokončují album Dymytry dokončují album

Dymytry zahájili sezónu více než úspěšně. Nejprve zvítězili v českém kole soutěže Wacken Metal Battle, a budou tak první českou kapelou která nás bude reprezentovat na největším metalovém festivalu v Německém Wackenu. A aby vítězství nebylo málo, kapela svoji výbornou formu potvrdila i v další soutěži, tentokrát v MetalGATE Massacre, kde opět zvítězila.

 

 

Dymytry se ovšem nenechali těmito úspěchy uspat a dál pracovali na připravovaném CD. To ponese expresivní název Neser!. Momentálně se dokončuje booklet CD a připravuje se pro tisk. Většinu hudby na CD složil kytarista kapela Jirka „Dymo“ Urban ml., texty, s velkou dávkou nadhledu a humoru, napsal zpěvák Jan „Protheus“ Macků. Za bicí soupravu usedl Miloš Meier (spolupráce například s Kamilem Střihavkou nebo Michalem Pavlíčkem), a o zvukovou stránku CD se postaral Honza Šmejkal (v minulosti spolupráce například s kapelou Arakain nebo Petrem Kolářem).

 

 

Kapela zároveň v těchto dnech představuje singl z desky s názvem Dejte mi pít (stáhnout si ho můžete zde). Dymtry na CD vyzráli k novému a modernímu pojetí metalu jako kombinace tvrdé muziky, zpěvných vokálních linek a hravých textů zpívaných v češtině. „Chtěli jsme všem ukázat, že i v našem žánru se dají dělat české texty, a také znovu naučit lidi chodit na tvrdou muziku,“ říká frontman kapely Jan „Protheus“ Macků

Partnery CD Neser! jsou MetalGate, Nosferatu a Rádio Beat.

Zdroj: Lenka Netušilová
zavřít