Green Day si přivezou pračky i činky

Vydáno 23.06.2010 | autor: PR

Koncert Green Day 29. června v areálu pražského Výstaviště v Holešovicích nabídne divákům přes dvě hodiny hudby a mnoho pyrotechnických efektů.

Green Day si přivezou pračky i činky Green Day si přivezou pračky i činky

Green Day si přivezou dvě velkoplošné obrazovky, obrovskou LED stěnu, světelné efekty a velké pódium – 40 metrů široké a 18 metrů vysoké – které využila kapela Metallica nyní na festivalu Sonisphere. „Díky tomu i diváci dále od pódia v kategorii normální stání budou mít skvělý výhled (a poslech) a kapelu téměř na dosah ruky,“ uvádí Borek Jiřík z pořadatelské agentury Charm Music. Od hranice vzdálenější zóny bude k pódiu pouze cca 60 metrů, což odpovídá délce hokejového hřiště. Koncertní událost roku? Zahraniční média mají jasno - ano: „Jako kdyby na diváky uvolnili obrovskou vlnu energie nashromážděnou za čtyři roky mimo pódia. Green Day dali do vystoupení celou duši i srdce,“ napsal například časopis Rolling Stone o jednom z nedávných koncertů.


Tým Green Day přiveze 8 autobusů, vybavení pak 13 kamiónů. Předkapela Billy Talent přijede s 1 kamionem a 2 autobusy, české The Pooh přiveze 1 autobus MHD. Pro samotné členy Green Day bude kromě jejich šatny připraveno několik dalších místností: meditační chill-out pokoj s pohovkami, tzv. „válečný“ pokoj, rodinný pokoj, zkušebna s nástroji a posilovna, kam si přivezou činky a posilovací stroje. V zázemí nebudou chybět ani dovezené pračky a jedna místnost na obleky pro členy kapely.

Instrukce a seznam pro pyrotechnické efekty má přes 40 stran. Americké punkrockové trio Green Day vystoupí v Praze pod širým nebem v areálu holešovického Výstaviště v rámci evropského turné ke své zatím poslední desce 21st Century Breakdown, která letos získala Grammy v kategorii Nejlepší rockové album.

zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít