Kapely zahrají pro české pivo

Vydáno 05.07.2010 | autor: PR

Oslavy plzeňského piva Pilsner Fest se blíží a program nabídne celkem 25 kapel, chybět nebudou J.A.R., Support Lesbiens, MIG 21 nebo Tři sestry.

Kapely zahrají pro české pivo Kapely zahrají pro české pivo

Oslavy nejlepšího piva si zaslouží bohatý program. Pozvání přijalo 25 kapel, o dvě více než loni. Bude se hrát v pátek 27. 8. a sobotu 28. 8. na dvou pódiích přímo v plzeňském pivovaru. Festival oslavující plzeňská piva Pilsner Urquell a Gambrinus začne v pátek v 16 hodin. „Vystoupení kapel bude o to zajímavější, že se s pořadateli dohodli na zpestření předávek další skupině,“ říká Pavel Anděl, hudební dramaturg festivalu.


Na závěr vystoupení zazní něco z repertoáru těch, kteří se na pódium teprve chystají. Uslyšíme tedy vskutku netradiční kombinace: Tři Sestry zahrají tóny známé od Xindla X, Visací Zámek si zkusí hip hop Kapitána Lásky a třeba Jirka Macháček přitvrdí a pustí se do skladby od Sunshine. Myslím, že nikdo netuší, jaké pecky z tohoto speciálního projektu vzniknou, ale všichni se na ně strašně těšíme,“ říká Anděl.

Na festivalu se navíc představí taková hudební spojení, jaká jinde neuslyšíte: Petr Bende zazpívá s cimbálovou kapelou, Nightwork zahrají v rytmu beatboxu, skupinu Blue Effect doprovodí mezzosopranistka Andrea Kalivodová a také Tereza Černochová a Skupina vystoupí s neobvyklými pěveckými hosty.

zdroj: AMI Communications
zavřít