United Islands začíná již dnes!

Vydáno 24.06.2010 | autor: PR

Již jen několik hodin zbývá do začátku festivalu United Islands, jehož sedmý ročník se uskuteční tento víkend 25. – 26. června. Již dnes se ale můžete těšit na Klubovou noc.

United Islands začíná již dnes! United Islands začíná již dnes!

Dnes 24. června bude festival tradičně zahájen Klubovou nocí, která zdarma otevře 18 pražských klubů. Mezi ty zajímavé koncerty bezpochyby patří Please the Trees v Paláci Akropolis, Kazety v Cross klubu, Sunflower Caravan v MeetFactory, písničkářky Jana neflíčková a Žofie Kabelková v Malostranské Besedě, 100  ̊C v Chapeau Rouge, Mako Mako v Druhém patře nebo The Pooh ve Vagonu. Vstup na všechny koncerty je zdarma a ve všech klubech bude v prodeji Partner Pass, jehož koupí mohou diváci festival podpořit.

 


V pátek 25. června začíná open air festival, který bude probíhat na Hlavní scéně na Střeleckém ostrově, na Yornet scéně na Kampě a Elektro scéně v Mánesu. Na Kampě se můžete těšit například na kapely Dope Aviators, Stanby nebo Marimba Mama. Na Hlavní scéně, kde bude program zahájen již krátce před 15 hodinou, uslyšíte výherkyně žánrových Andělů Braagas, objev klubové scény Sporto, ukrajinský nadějnou kapelu Luk, sólové vystoupení Tonyi Graves a jako oficiální zahájení od 21 hodin pak koncert andaluské hvězdy Amparo Sanchéz.

V sobotu 26. června bude festival probíhat na všech devíti scénách. Hlavní scéna má nabitý program již od dopoledních hodin, tak si přijďte poslechnout mezi jinými například Xindla X, holandský objev Dog Called Phenix, irskou world music v podání kapely Kíla, electro kytarovou trojku Hal Flavin, strhující show Son of Dave a na závěr hlavní vystoupení skotské kytarové čtveřice The Cinematics a audiovizuální show polské formace Miloopa. Stejně brzo začíná program i na dalších scénách, takže na scéně Radia 1 na Kampě si můžete přijít poslechnout Čokovoko, Natálii Kocábovou, Talkshow a hvězdné Midi Lidi. Ze zahraničních jsou to například držitelé Mercury price Led Bib. Na druhé straně Kampy na Yornet scéně jsou v programu například Ester Kočičková, CCTV nebo Hobex. Česká scéna na Slovanském ostrově nabídne Poslední výstřel nebo Burana Orchestr. One Man Show scéna na Lodi Tajemství nabídne komornější atmosféru s písničkáři Jastunem Lavashem nebo Mattew Devereux. Elektro scéna v Mánesu začne již v odpoledních hodinách na terase pomalejším tempem pod taktovkou djs Blue, Tall a venkovní produkci zakončí čeští „London Electricity“ Alef Zero. Poté se program přesune dovnitř, kde budou nejlepší čeští drum and bass producenti a dohrát až do ranních hodin.

Při přebíhání mezi scénámi se určitě nezapomeňte zastavit na něco dobrého k jídlu na Janáčkově nábřeží a vyzkoušejte nekterou z mnoha aktivit, které nabízí festival volného času.

Oficiální after party s hvězdou londýnského undergroundu Sindenem proběhne v klubu MeetFactory. Během večera uslyšíte ty nečerstvější a nejžhavější trendy v současné elektronické hudbě, tak přijďte za letošním ročníkem United Islands udělat důstojnou tečku!

V letošním roce proběhnou United Islands již po sedmé. Mezinárodní hudební festival se koná na počátku léta na pražských vltavských ostrovech. Letošní ročník se uskuteční v termínu 24. – 26.6. 2010. Na festivalu vystoupí 100 kapel z 10 zemí na 4 hlavních a 4 vedlejších scénách. Vlastnímu festivalu předchází Klubová noc, v rámci které se zdarma otevírají pražské hudební kluby. Organizátorem festivalu je společnost Ostrovy s.r.o.. Festival je realizován za podpory Magistrátu hlavního města Prahy a Ministerstva kultury ČR.

Zdroj: Barbora Šubrtová
zavřít