Basinfirefest startuje již zítra

Vydáno 29.06.2010 | autor: PR

Největší festival svého druhu v západních Čechách a zároveň 1. festival letních prázdnin odstartuje už zítra. Akce, která se tradičně o prvním červencovém víkendu koná ve Spáleném Poříčí u Plzně, letos netradičně začíná o den dříve večírkem pro nedočkavé.

Basinfirefest startuje již zítra Basinfirefest startuje již zítra

Ten se odehraje 1. července od 20:00 hodin v oblíbené non-stop rockové hospodě ve velkokapacitním stanu. Na Rock Rádio Stage tu zahrají čtyři nejúspěšnější kapely z fanouškovské ankety.

 

 

A pak už to nastane. Vypukne Basinfirefest 2010, který potrvá od 2. do 4. července, kdy na třech pódiích vystoupí přes 80 kapel. I letos se fanoušci mohou těšit na prvotřídní headlinery a stoupající hvězdy a hvězdičky zahraničního hudebního nebe, stejně jako na to nejlepší, co přináší česká i slovenská rocková, metalová, ska a punková scéna.

 

Basinfirefest opět umožní fanouškům setkání s jejich oblíbenými kapelami, a to v průběhu autogramiád. Ty budou probíhat po všechny tři festivalové dny v REPORT TENTU. Postará se o ně tedy letos poprvé časopis REPORT, který nabízí novinky, rozhovory i perličky z oblasti nejen rockové a metalové hudby. Hvězdy Basinfirefestu najdete na CD Festivals, které je přílohou letního dvojčísla REPORTU.

 

 

Připraveno bude i skvělé jídlo a chutné pití za příznivé ceny a po ránu stánek s čerstvým pečivem. Samozřejmostí jsou sprchy s teplou vodou a dostatečný počet toalet. I letos je samozřejmě zajištěna kyvadlová doprava z plzeňského vlakového hlavního nádraží k festivalovému areálu. Jízdní řád je podrobně rozepsán na oficiálních stránkách festivalu.

 

Chystá se také nehudební program, v jehož rámci mohou návštěvníci festivalu ostatním předvést svůj hudební talent. Jednou z možností bude rockové karaoke, druhou pak soutěž o nejlepší kytarové sólo. V obou případech jsou ve hře zajímavé ceny. Nebude chybět ani adrenalin park Poštovní spořitelny, která je hlavním partnerem festivalu.

 

Velmi cenné bude páteční vystoupení legendárních Venom – zakladatelů blackmetalu. Ti zahrají v České republice vůbec poprvé. A protože půjde o jedno z pouhých tří festivalových vystoupení vůbec, na Basinfirefest míří celá řada zahraničních příznivců Venom. Kultovní formace chystá velkolepou světelnou a ohňovou show takže bude nejen co poslouchat, ale také na co se dívat.

V sobotu budou hlavní časy patřit heavy-power-metalovým Švédům Dream Evil. Ti jsou dalším poprvé festivalu. Cyber punk rocková formace Dope Stars Inc. z Itálie sobotní večer uzavře. Frontman kapely Victor Love potvrdil, že se na české fanoušky velmi těší: „Už se nemůžeme dočkat, těšíme se na fanoušky a určitě budeme hrát mnohem delší set než posledně v Praze.“

 

 
Ani v neděli si na Basinfirefestu lidé neodpočinou. Po nabitém dni je čeká ještě energičtější večer. Rozhýbou je metel-coreoví Insense z Norska i maďarští hc mlátiči Ektomorf. Pomyslnou třešinkou na dortu celého festivalu pak bude koncert thrashmetalové legendy z Kalifornie Testament.
Kompletní seznam kapel a podrobnosti o nich, festivalový program i veškeré užitečné informace včetně jízdního řádu kyvadlové dopravy najdete na www.basinfirefest.cz.

Zdroj: Basinfirefest
zavřít