Open Air Musicfest Přeštěnice dnes

Vydáno 08.07.2010 | autor: PR

Kulatý desátý ročník Open Air Musicfestu Přeštěnice začíná již dnes a potrvá do soboty 10. července. Letošní nabitý program v čele s kapelou Die Happy posvětí letní prosluněné počasí

Open Air Musicfest Přeštěnice dnes Open Air Musicfest Přeštěnice dnes

Již deset let přinášejí pořadatelé Open Air Musicfestu Přeštěnice svým návštěvníkům skvělý hudební program a nezapomenutelné zážitky. Nejinak tomu bude i letos, kdy navíc festival oslaví již deset let své existence. Pohodový festival, místo pro děti i dospělé jakéhokoli věku, opět ozvučí louky poblíž jihočeské vesnice Přeštěnice. Na třech podiích se během tří dní představí přes padesát kapel, které patří ke špičkám nejen tuzemské hudební scény, ale také scény zahraniční, evropské.

 


Nejočekávanější moment festivalu nastane již v pátek 9. července v půl jedenácté večer, kdy na hlavní Rock Radio Stage vyběhne rockerka Marta Jandová se svou kapelou Die Happy za zády, aby předvedla, co dokáže směs české a německé krve v jedné sestavě. Die Happy letos koncertují v České republice jen dvakrát a právě festival v Přeštěnicích je jedním z míst, kam se podívají. Vystoupení byste si rozhodně neměli nechat ujít, pokud nechcete přijít o živelnou rockovou show. Vedle hlavního headlinera vystoupí na festivale další velká rocková jména – v sobotu to bude jedna z nejlepších slovinských skupin současnosti – Elvis Jackson nebo rakouští Kontrust, kteří svůj raketový vzestup právě stvrdili získáním nominace v kategorii Hard & Heavy rakouských výročních cen Amadeus.

 


Na festival míří kromě zahraničních formací také čeští muzikanti. Ať už to jsou naše festivalové stálice jako Znouzectnost, UDG a Nightwork nebo Přeštěnicemi prozatím neposkvrnění Arakain a Doga, těšit se na ně návštěvníci mohou po celé tři dny. Pozornost by ovšem měli věnovat také třetímu místu, kde budou defilovat kapely od rána do večera. Tím místem je Talent Stage, na které dostanou možnost vybalit si nástroje mladé a neokoukané kapely. Některé z nich si tuto příležitost vydobyly výhrou v soutěži Expedice Přeštěnice. Bohatý bude i doprovodný program – sportovní či pivní vyžití v zóně G-city, procházky či nákupy mezi stánky s občerstvením a s rozličnými předměty, které patří ke každému letnímu festivalu. Naprostou letošní novinkou a narozeninovým dárkem pro všechny příchozí budou autogramiády jednotlivých kapel.

Posledních pár hodin, které zbývají do vypuknutí letošního ročníku, mohou ti, kteří plánují na festival vyrazit, využít k nákupu výhodných skupinových vstupenek a ušetřit, či dokonce získat lístky zadarmo. Děti do dvanácti let mají vstup zcela zdarma, hudby chtiví rodiče si tak nemusí lámat hlavu, kam během festivalu schovat své ratolesti. Informace o vstupenkách, ale také další praktické informace například o svozových autobusech či přesném časovém programu festivalu najdete na internetových stránkách www.prestenice.cz nebo ve skupině Open Air Musicfest Přeštěnice na síti Facebook. Už se jen párkrát vyspíme a těšíme se na viděnou v areálu festivalového světa!

Zdroj: Eva Samšuková
zavřít